Laatste Nieuws

Verslag Clubkampioenschap 8 oktober 2021

Vrijdag 8 oktober was het eindelijk zo ver! Na een rotjaar, waarbij alles geannuleerd werd, kon ons traditionele clubkampioenschap opnieuw uit de startblokken schieten!

Wie dacht dat hier enkel oudere leden voor intekenden kwam dit jaar bedrogen uit. Maar liefst 7 jeugdspelers (die nu ook weeral een jaartje ouder geworden zijn 😊) kwamen zich meten met de hogere klassementen … en met succes!

De organisatie had het deze editie wel over een andere boeg gegooid. Zo was er voor het eerst sinds lang geen voorgift (handicap) meer en werd er tijdens de poules niet meer naar 2 of 3 winnende sets gespeeld. Een poulematch duurde afgelopen vrijdag maar tot 17 winnende punten om op deze manier gehoor te gegeven aan de vraag om een clubkampioenschapsavond minder lang en minder belastend te maken.

 Na enige sceptische blikken bij het voorstellen en uitleggen van dit nieuwe concept werd er van start gegaan. De aandachtige Facebookers wisten al in welke poule ze ingedeeld waren want de trekking was een paar uur voordien reeds door 2 onschuldige handen gemaakt en op facebook gepost. Dat gaf een paar verrassende resultaten met onder andere poule B waarin Kristof Nelis en Benedikt Braet (de 2 hoogste aanwezige klassementen) de degens mochten kruisen. Ook in poule D werd het direct een hot gevecht voor de eerste 2 plaatsen met Thibault Willaert, Glenn Pieters, Ar-Jan Devydt en Alain Dewaele samen in 1 poule.

Het doel van de organisatie werd alvast sneller bereikt dan gedacht. Onze 22 aanwezigen werkten namelijk op iets meer dan een uurtje alle poulematchen af! Iets waar anders meer dan 2 uur voor nodig was geweest. Dit gaf iedereen de mogelijkheid om vanaf dan naar een normale speelstijl over te schakelen en matchen te spelen van 3 winnende sets tot 11 punten.

Gingen door naar de kwartfinale: Koen Vaommeslaeghe & Luc Claeys, Kristof Nelis & Benedikt Braet, Thibault & Ar-Jan, Jonathan Defraine en de verrassing van de avond Robin Van Cromphout, die als E6 voor het eerst doorstootte! Het was voor Robin in de poules een ware nek-aan-nek race met Stijn Pede want bij de berekening van de resultaten bleek dat zowel hij als Stijn hetzelfde aantal matchen gewonnen hadden & ze beiden gedurende de 4 matchen exact evenveel punten gescoord hadden. Het resultaat van hun onderlinge match moest dus uitsluitsel geven en deze werd door Robin gewonnen. Het kwam dus op zo goed als niets aan tussen die 2 mannen!

De rest van de jeugd deed het ook zeer goed! Zo strandde Bjorn Braet net zoals Stijn Pede op een derde plaats in de poules, Jelle Bradt, Niels Braet en Daan Vandendriescche op een 4e plaats en Rares en Alexandru op een 5e plaats.

Zoals altijd zijn er ook na de poules nog veel klassementspunten te verdienen en is blijven doorspelen voor iedereen altijd de boodschap. Op het einde van het seizoen worden namelijk niet alleen prijzen uitgedeeld aan de top 3 van het klassement, maar ook aan de beste E speler en de beste jeugdspeler van de club. Puntjes pakken en matchen winnen is een must voor iedereen wie hier kans op wil maken. En dat deden alle mannen met verve!

In de kwartfinale moest Koen ondertussen de duimen leggen tegen Benedikt, Kristof won van Luc Claeys, Thibault van Robin (die toch nog een set kon veroveren! Nice!) en Jonathan van Ar-Jan.

De halve finale werd gespeeld tussen Benedikt en Thibault waarbij Bene de obstacle run fanaat “TBolt” na een spannende match verwees naar de kleine finale. In de andere halve finale won Kristof van Jonathan. Ondertussen was er bijna opnieuw een stunt in de maak bij de match tussen Robin Van Cromphout (E6) en Luc Claeys (D4) maar Luc kon zich net met de hakken over de sloot in veiligheid brengen en de match met 3-2 naar zich toetrekken.

De finale werd dus een rematch tussen Kristof en Benedikt, die van plan was om de 17-11 nederlaag uit de poules weg te wissen. Kristof begon onstuimig, waar Benedikt handig gebruik van maakte en zichzelf op een 0-1 voorsprong zette. De tweede set waren de twee kemphanen meer aan elkaar gewaagd en in deze set viel het dubbeltje aan de kant van Kristof: 1-1. Benedict liet het echter niet aan zijn hart komen en zette Kristof opnieuw voor blok met een 1-2 voorsprong. Ondertussen waren alle andere matchen afgelopen en kwamen de andere spelers als toeschouwers ook supporteren. Na 4 sets was de tussenstand 2-2 en dus moest een belle het verdict vellen. In deze laatste set haalde Benedikt verschroeiend uit en nam hij met een 0-5 voorsprong een stevige optie op de eindoverwinning. Kristof liet het echter niet aan zijn hart komen en gooide het op een spelletje alles of niets … wat verrassend goed uitpakte met een 11-8 overwinning tot gevolg. TBolt pakte in de kleine finale de derde plaats voor Jonathan.

De andere prijsbeesten zijn voorlopig:  

Beste E speler: Koen Vanommeslaeghe

Beste jeugdspeler: Robin Van Cromphout

Met een einde van alle matchen om 23h15 was de avond alvast geslaagd en ging iedereen tevreden naar huis … al bleef de harde kern nog een heeeeeeel klein beetje plakken 😊!

De huidige stand van het clubkampioenschap kunnen jullie steeds raadplegen op onze website www.ttcegmont.be onder de tab “Clubkampioenschap 2021 – 2022”.

Om alles nog verder te finetunen naar de toekomst toe werd de avond zelf aan iedereen feedback over het nieuwe clubkampioenschapsconcept gevraagd. Omdat we niet iedereen hebben kunnen spreken zouden we willen vragen aan alle leden om alle opmerkingen te sturen aan kristofnelis@hotmail.com. Zo kunnen we hier rekening mee houden bij de tweede ronde welke zal plaatsvinden op vrijdag 17 december 2021.

Verslag Provinciaal Criterium OLV voor jeugd, dames en veteranen

Zondag 3 oktober werd het Provinciaal Criterium OVL voor de jeugd, veteranen en dames gehouden in de sporthal van Ninove.

Bjorn en Niels namen deel bij de miniemen ; Rares trad aan bij de juniors.

 

Bij de miniemen toch een grote reeks met 21 deelnemers die werden onderverdeeld in 4 poules. Bjorn en Niels wonnen makkelijk hun poule die voornamelijk uit NG spelers bestond. Ook in de kwartfinales kenden ze geen probleem. In de halve finales streden ze onderling voor een finaleplaats: daarin toonde Niels zich de betere, al had Bjorn in de 4e set (en een 10-6 voorsprong) toch een belle voor het grijpen, maar hij verloor alsnog de set (en de match). Bjorn eindigde op een 3de plaats na winst tegen Jonas (E6 - Rooigem). Niels moest het in de finale opnemen tegen Wannes Vandewiele (E2 - Sint-Pauwels) van wie hij nog nooit gewonnen had. Ook nu moest hij de duimen leggen maar speelde niettemin een goede wedstrijd en hield het spannend. Niels eindigde dus 2de in de stand.

Rares begon in zijn poule bij de juniors met een 2-3 verlies tegen een E6 en dat bleek nadien de match te zijn die hem een doorgang naar de volgende ronde kostte. Tegen Siebe (C6 - Deinze) verloor hij dan wel logisch, maar zijn andere 2 wedstrijden won hij makkelijk. Zo eindigde hij op een mooie 3e plaats in zijn poule.

Verslag toernooi Merelbeke (4/09/2021)

Het nieuwe (hopelijk coronavrije) seizoen wilden we met veel goesting aanvatten: Jelle B., Rares, Alex, Bjorn en Niels deden dan ook mee met het tornooi in Merelbeke.

's Morgens stond de reeks E4-NG op het programma. De reeks begon in poules dus iedereen kon al minstens een 3-tal wedstrijden spelen.

In poule 4 kon Rares met overtuiging 2 NG's winnen, anderzijds verloor hij kansloos tegen een E4 en een E6: 3de plaats in de poule en net niet genoeg om door te stoten.

In poule 5 moest Jelle B. het opnemen tegen een E4, E6 en NG. Ondanks goed spel en oa een belle, kon hij helaas geen enkele wedstrijd naar zich toe trekken.

In poule 6 was Bjorn favoriet maar een 'noppe'-speler (E6) verstoorde het feestje. Resultaat: 3 spelers in de poule met evenveel gewonnen wedstrijden (2), maar in de onderlinge resultaten kon hij toch als 2e in de poule doorgaan.

In poule 7 was Niels ook favoriet. Ook hij moest het onderspit delven tegen een kersverse E6 (met evenwel al een jarenlange ervaring als recreant). Als 2de in zijn poule kon hij, net als zijn broer doorgaan naar de volgende ronde.

In poule 11 nam Alex het op tegen een E4, E6 en een NG. Net als Jelle B. kon hij nog een belle uit de brand slepen, maar te weinig voor een overwinning in de poule.

Bjorn nam het in de volgende ronde met succes op tegen een E6, maar moest daarna het onderspit delven tegen opkomend talent Virgile (E4) uit Rooigem.

Niels won eerst tegen een E6, daarna won hij ook verrassend makkelijk tegen Marieke (E4 uit Rooigem). Ook Kyan (NG en talentje uit Rooigem) kon hem niet tegenhouden. Na opnieuw een overwinning tegen een E4 uit Damme, was Virgile aan de beurt: hij kon vrij overtuigend de uitschakeling van zijn broer 'wreken'. En toen stond hij in de finale... tegen... Johan, van wie hij eerder in de poule had verloren. Ook hier moest hij terug zijn meerdere erkennen, maar eindigde hij toch op een mooie 2de plaats!

De reeks E4-NG duurde wat langer dan verwacht. We moesten dan ook een tijdje wachten op de start in de reeksen E en NG. Beide reeksen werden gespeeld met rechtstreekse uitschakeling. In de NG-reeks kon Alex zijn goede vorm niet doorzetten en werd meteen uitgeschakeld. Jelle moest het meteen opnemen tegen een E2 en speelde een verdienstelijke wedstrijd maar moest, ondanks een setwinst, uiteindelijk wel de duimen leggen. Ook Rares trad aan tegen een E2 die hij in een spannende belle versloeg: een mooie overwinning! Daarna was evenwel terug Virgile de 'Egmontkiller'. Bjorn kon zich in zijn partij tegen een geroutineerde E4 niet doorzetten en ook hij verloor zijn wedstrijd. Niels was zijn eerste wedstrijd vrij, maar moest dan meteen tegen een E0 spelen: een logische nederlaag was dan ook zijn deel.

Al bij al een geslaagde dag voor de jeugdspelers van TTC Egmont met veel leuke matchen en tevens ook een gezellig samenzijn. Met een tevreden gevoel trokken we dan ook omstreeks 16u30 huiswaarts.

TTC Egmont in een nieuw kleedje ! 

Zoals jullie waarschijnlijk al ondervonden hebben, hebben we vanaf dit jaar een vernieuwde website. Ik zou zeggen, neem gerust in elk tabblad een kijkje !

TTC Egmont - Corona-update (20/05/2020)

Hierbij enkele info m.b.t. onze club: Naar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen heeft de VTTL gisteren beslist om de competitie stop te zetten tot 15/11. Dit geldt voor alle nationale en provinciale competities (zowel heren, jeugd als veteranen). Ook tornooien zijn afgelast tot 15/11. Op 14/11 zal er opnieuw worden bekeken hoe het dan verder moet. (officiële publicatie van de VTTL zie onderaan) Tenzij de regering vrijdag anders beslist gaan onze huidige trainingen op dezelfde wijze door (corona-proof). Hiervoor wordt donderdagavond rond 20h00 een doodle uitgestuurd zoals voorzien. Gezien de huidige situatie werd er binnen het bestuur beslist om geen clubkampioenschap te houden op vrijdag 30/10. Nu vrijdag beslist Stad Zottegem over eventuele (extra) maatregelen m.b.t. hun infrastructuur. Daarna bekijken we de mogelijkheid om ook eventueel extra training te voorzien op vrijdag. Voor alle duidelijkheid zal er dus komende vrijdag (23/10) geen training voorzien worden. Tot slot willen wij vragen aan allen die zich inschrijven voor een trainingsslot en niet kunnen komen, dit zo spoedig mogelijk te laten weten aan de verantwoordelijke van dienst of via bestuur@ttcegmont.be Spijtig genoeg hebben we gisteren mensen moeten weigeren terwijl er enkelen niet zijn komen opdagen. Uit respect voor uw medespelers, gelieve dan ook tijdig te verwittigen. Van zodra wij op de hoogte zijn van een wijziging in de situatie brengen wij jullie op de hoogte. Alvast bedankt voor jullie begrip en stay safe!