Belgisch Kampioenschap dubbel BCDE (12/02/23)

Wouter en Jelle M. en anderzijds Bjorn en Niels, waren, door hun respectievelijke mooie 3e plaats op de Provinciale Kampioenschappen dubbel heren D en 4e plaats dubbel heren E, geselecteerd voor het Belgisch Kampioenschap BCDE in Louvain-La-Neuve.

Beide 'koppels' hadden lang getwijfeld om mee te doen, maar de overtuigingskracht van een aantal mensen binnen en buiten onze club, hebben hen dan toch doen 'bezwijken'. En achteraf gezien was dat de beste beslissing ooit!

Wouter en Jelle waren in de 1/16e finales geloot tegen een sterk duo (D0/D0) uit Manage. Ze begonnen met veel moed aan hun wedstrijd, maar het bleek al snel dat hun tegenstanders aanvallend heel sterk waren. De 2 eerste sets moesten ze dan ook ondergaan. In de 3e set konden ze wel wat beter weerwerk bieden, maar in de eindsprint schoten ze net wat te kort. Jammer dat het al zo snel voorbij was, maar de selectie voor het BK was op zich ook al een mooie prestatie.

Bjorn en Niels hadden wellicht wat meer kans in hun reeks. Als 'reekshoofd' waren ze vrijgesteld in de 1/16e finales: een voordeel, maar ook een nadeel, want ze konden hun eerste wedstrijd (1/8e finales) pas spelen rond 16u. Daarin namen ze het op tegen een duo (E0/E2) uit Rhisnes. Hierin kenden ze weinig problemen en stootten ze logisch door naar de kwartfinales waarin ze ook hun tegenstander (E0/E0) uit Ans het nakijken gaven (al waren de setstanden wel nipt). Hun volgende match (halve finales) was een echte thriller: een zeer jong duo (E0/E0) uit clubs Astrid en Minerois maakten het onze Egmontse kadetten heel moeilijk met heel mooi aanvallend tafeltennis. Uiteindelijk moest een belle de beslissing brengen. Daarin konden Bjorn en Niels uiteindelijk toch afstand nemen en zegevieren. En dan stonden ze plots in de finale: 2 spelers (E0/E0) uit Eupen waren hun laatste hindernis op weg naar goud. Het bleek uiteindelijk een redelijk makkelijke wedstrijd te worden voor Bjorn en Niels want ze wonnen in 3 sets. Eerste plaats en dus goud!

Bjorn en Niels Belgische kampioenen dubbel heren E! Dikke proficiat!