Belgisch Kampioenschap enkel BCDE (19/03/23)

Bjorn en Niels waren door hun goede prestaties op het Vlaams Kampioenschap geselecteerd voor het Belgisch Kampioenschap heren enkel E in Louvain-La-Neuve. In totaal deden in betreffende reeks 30 deelnemers een gooi naar de titel van Belgisch Kampioen.

Niels mocht het in zijn eerste wedstrijd opnemen tegen een EO uit Vilvoorde. Daarin was hij met 3-1 de betere en ging hij door naar de 1/8e finales waar hij een E0 uit Eupen bekampte (dezelfde als waartegen Bjorn en Niels eerder de finale BK dubbel E hadden gespeeld en gewonnen). Hier ging het echter minder goed en moest hij in 3 sets toch de duimen leggen tegen de toch betere tegenstander. Toch een mooie 1/8e finale en bij de beste 16 van België bij de heren E. Proficiat Niels!

Bjorn nam het in zijn eerste wedstrijd op tegen een E0 uit Libramont, die hij zonder veel moeite overwon. Ook de 1/8e finale tegen een EO uit Moustier werd het een snelle overwinning. De dag van Bjorn was op dat moment al meer dan geslaagd. Tegen jong talent Dag Gevers (E0 uit Gierle) moest hij wel uit een ander vaatje tappen, maar meer dan 1 set moest hij tegen hem niet toegeven. De tegenstander in de halve finale was ook een jong talent (EO uit Tourinnes), een speler die vooral met goede duwballen en op de counter het in het toernooi al ver had gebracht. Bjorn speelde het tactisch zeer goed en kon in 3 sets de match naar zich toetrekken. En zo stond hij ineens in de finale waarin hij tegen Gilles (EO uit Rooigem) voor het goud mocht spelen. Hij had er eerder al tegen gespeeld (en gewonnen) en dat zou hem onbewust wel wat parten spelen. De druk die hij eerder niet ervaarde in zijn vorige matchen, had hij nu wel en hij kon het hoge niveau niet meer aanhouden. Gilles won dan ook relatief gemakkelijk en verdiend. Natuurlijk wat teleurstelling, maar achteraf is zilver op een Belgisch Kampioenschap wel zeer knap! Proficiat Bjorn!
En ook een ferm dankjewel aan trainer Wouter voor de fantastische coaching!