Clubkampioenschap deel 1 (04/11/22)

Afgelopen vrijdag 04 november 2022 stond de eerste ronde van ons clubkampioenschap op de agenda. Een ronde die qua voorbereiding heel wat last minute aanpassingen vergde. Aan interesse en enthousiasme was er zoals altijd geen gebrek, maar snot en griepbacteriën waren voor sommige personen toch een spelbreker. Long story short, amper een dagje voor de start van ons event kon de finale lijst uitgestuurd worden.  

Bij z’n aankomst in de zaal sprak Rares Constantin vrijdag de profetische woorden: “Hopelijk kom ik weer niet in een poule terecht met Kristof en Benedikt … want dat is nu al 2x het geval geweest”. Een enorme druk lag dus op de blinde trekking voor de samenstelling van de poules, welke werd uitgevoerd door … Rares zelf. Het lot in eigen handen nemen noemen ze dat! 

Z’n gezicht was goud waard (jammer dat we er geen foto van genomen hebben) toen in poule C na de namen “Kristof Nelis”, “Benedikt Braet”, “Andy Ribbens” en “Daan Vanden Driessche” de naam “Rares Constantin” als laatste uit de trommel kwam. Drie op drie noemen ze dat met een dikke proficiat aan de trekker om dit weer voor elkaar te krijgen! 

Toch werd al snel werd duidelijk bij Kristof en Benedikt dat de Rares van vroeger niet meer te vergelijken is met de Rares van nu. Kristof en Benedikt wonnen dan wel hun match maar met belles en met setstanden van bijna altijd 9-11 werd unaniem besloten door de twee C6 spelers “dat diene gast op een balleke kan slaan”. De derde plaats in de poule C was voorlopig dan ook het hoogst haalbare voor Rares maar de toekomst ziet er meer dan rooskleurig uit voor deze jongeman! Doe zo verder amigo! 

In de andere poules waren er hier en daar verassingen. Zo weerhielden Jelle Meerschaut (plaats 1 poule A) en Robin Van Cromphout (plaats 2 poule A) de man in form bij de B-ploeg, Lucske Claeys, van een plaats bij de laatste 8. In Poule B ging Bart Dehandschutter met de scalp van Jonathan aan de haal die zich met een tweede plaats toch nog van een stek in de kwartfinale kon verzekeren. In poule D was het “Braetjes time” met alweer een combinatie van de broers Niels en Bjorn in dezelfde poule. By the way, als er iemand tips heeft hoe ik deze twee gasten uit elkaar kan houden zonder naamkaartjes, gelieve deze op een gele briefkaart te versturen naar Kristof Nelis – TTC Egmont Zottegem want ik blijf maar missen.  Het “Braet plan” was klaar en duidelijk … beide doorstoten naar de kwartfinale. Maar daar dacht Daan Van Reepingen anders over. Niels came out on top als winnaar van de poule, maar voor plaats 2 moest Bjorn de duimen leggen tegen Daan. Toch wel sterk gespeeld van alle 2! Jullie hebben mooie dingen laten zien!  

Dat zorgde voor de volgende kwartfinales: Jelle – Jonathan / Bart – Robin / Kristof – Daan / Benedikt – Niels (of de zoveelste vader – zoon confrontatie). Jonathan won van Jelle, Robin van Bart (die zo voor de eerste keer bij de laatste 4 zat! NICE!!), Kristof van Daan (die ook hier meldde “dat diene gast ferm kan spelen”) en Niels van Benedikt (die de papa na zijn zoveelste nederlaag in een clubkampioenschap een lidkaart van den Okra petanqueclub cadeau gaf).  

De halve finales waren op het scherpst van de snee. As in the good old days maakten Kristof en Jonathan er een serieuze nagelbijter van met een tactisch steekspel en zeer mooie punten tot gevolg. Kristof kon uiteindelijk het laken naar zich toetrekken. In de tweede halve finale was Niels een maatje te sterk voor Robin die zich nu mocht opmaken voor een clash tegen Jonathan voor plaats 3.  

De kleine finale werd ook fel bevochten en aan de meet bleek dat het voor Robin nog ietske te vroeg is om op het podium te staan. Tijdens de wedstrijd toonde Jonathan zich tactisch beter en koos hij ook beter z’n momenten uit om met z’n gevreesde backhand toe te slaan. Jona dus op 3 en Robin dus op 4. De teleurstelling bij Robin was groot, maar we zijn er zeker van als hij op z’n parcours terugkijkt dat hij fier mag zijn op z’n 4e plaats en z’n prestatie. Daarbij komen uiteraard nog de 35 punten die een 4e plaats in het klassement waard zijn. Die pakken ze je niet meer af!  

De finale was een heruitgave van eerdere finales vorig seizoen waarbij Niels Kristof (als bijna lid van de Okra petanqueclub) vaak alle kanten van de tafel liet zien en Kristof niet uit de voeten kon tegen dit jeugdig geweld. Tijd om het geweer van schouder te veranderen dacht Kristof … ultimo concentration en gaan met die banaan. Deze offensieve druk had Niels duidelijk niet verwacht wat hem een beetje deed schrikken tijdens de eerste set. 1-0 voor Kristof. Set twee verliep helemaal anders. Vanuit een verloren positie kwam Niels helemaal terug en hij bracht de bordjes opnieuw in evenwicht: 1-1. Set 3 en 4 waren opnieuw zenuwslopend en beide partijen peelden zich met mooie punten in de kijker. Voor 1 keer was het niet de jeugd die zegevierde maar was het de 40 plusser die het laken naar zich toe kon trekken. Kristof dus op 1 en Niels op 2. Niels kennende zal hij het hier niet bij laten en mag de tweede ronde er snel aankomen om revanche te kunnen pakken.  

Wij hopen alvast dat iedereen een goeie avond heeft beleefd (dat bleek toch uit de menige zakken chips en nootjes die tijdens en achter de matchen gesneuveld zijn) en dat jullie bij de tweede ronde allemaal opnieuw van de partij zullen zijn. Deze staat ingepland op 24 februari maar op 16 december hebben we eerst ons dubbelspel. Tot binnenkort allemaal! 

(Verslag Kristof Nelis)