Clubkampioenschap deel 1 (08/10/21)

Vrijdag 8 oktober was het eindelijk zo ver! Na een rotjaar, waarbij alles geannuleerd werd, kon ons traditionele clubkampioenschap opnieuw uit de startblokken schieten!

Wie dacht dat hier enkel oudere leden voor intekenden kwam dit jaar bedrogen uit. Maar liefst 7 jeugdspelers (die nu ook weeral een jaartje ouder geworden zijn 😊) kwamen zich meten met de hogere klassementen … en met succes!

De organisatie had het deze editie wel over een andere boeg gegooid. Zo was er voor het eerst sinds lang geen voorgift (handicap) meer en werd er tijdens de poules niet meer naar 2 of 3 winnende sets gespeeld. Een poulematch duurde afgelopen vrijdag maar tot 17 winnende punten om op deze manier gehoor te gegeven aan de vraag om een clubkampioenschapsavond minder lang en minder belastend te maken.

 Na enige sceptische blikken bij het voorstellen en uitleggen van dit nieuwe concept werd er van start gegaan. De aandachtige Facebookers wisten al in welke poule ze ingedeeld waren want de trekking was een paar uur voordien reeds door 2 onschuldige handen gemaakt en op facebook gepost. Dat gaf een paar verrassende resultaten met onder andere poule B waarin Kristof Nelis en Benedikt Braet (de 2 hoogste aanwezige klassementen) de degens mochten kruisen. Ook in poule D werd het direct een hot gevecht voor de eerste 2 plaatsen met Thibault Willaert, Glenn Pieters, Ar-Jan Devydt en Alain Dewaele samen in 1 poule.

Het doel van de organisatie werd alvast sneller bereikt dan gedacht. Onze 22 aanwezigen werkten namelijk op iets meer dan een uurtje alle poulematchen af! Iets waar anders meer dan 2 uur voor nodig was geweest. Dit gaf iedereen de mogelijkheid om vanaf dan naar een normale speelstijl over te schakelen en matchen te spelen van 3 winnende sets tot 11 punten.

Gingen door naar de kwartfinale: Koen Vaommeslaeghe & Luc Claeys, Kristof Nelis & Benedikt Braet, Thibault & Ar-Jan, Jonathan Defraine en de verrassing van de avond Robin Van Cromphout, die als E6 voor het eerst doorstootte! Het was voor Robin in de poules een ware nek-aan-nek race met Stijn Pede want bij de berekening van de resultaten bleek dat zowel hij als Stijn hetzelfde aantal matchen gewonnen hadden & ze beiden gedurende de 4 matchen exact evenveel punten gescoord hadden. Het resultaat van hun onderlinge match moest dus uitsluitsel geven en deze werd door Robin gewonnen. Het kwam dus op zo goed als niets aan tussen die 2 mannen!

De rest van de jeugd deed het ook zeer goed! Zo strandde Bjorn Braet net zoals Stijn Pede op een derde plaats in de poules, Jelle Bradt, Niels Braet en Daan Vandendriescche op een 4e plaats en Rares en Alexandru op een 5e plaats.

Zoals altijd zijn er ook na de poules nog veel klassementspunten te verdienen en is blijven doorspelen voor iedereen altijd de boodschap. Op het einde van het seizoen worden namelijk niet alleen prijzen uitgedeeld aan de top 3 van het klassement, maar ook aan de beste E speler en de beste jeugdspeler van de club. Puntjes pakken en matchen winnen is een must voor iedereen wie hier kans op wil maken. En dat deden alle mannen met verve!

In de kwartfinale moest Koen ondertussen de duimen leggen tegen Benedikt, Kristof won van Luc Claeys, Thibault van Robin (die toch nog een set kon veroveren! Nice!) en Jonathan van Ar-Jan.

De halve finale werd gespeeld tussen Benedikt en Thibault waarbij Bene de obstacle run fanaat “TBolt” na een spannende match verwees naar de kleine finale. In de andere halve finale won Kristof van Jonathan. Ondertussen was er bijna opnieuw een stunt in de maak bij de match tussen Robin Van Cromphout (E6) en Luc Claeys (D4) maar Luc kon zich net met de hakken over de sloot in veiligheid brengen en de match met 3-2 naar zich toetrekken.

De finale werd dus een rematch tussen Kristof en Benedikt, die van plan was om de 17-11 nederlaag uit de poules weg te wissen. Kristof begon onstuimig, waar Benedikt handig gebruik van maakte en zichzelf op een 0-1 voorsprong zette. De tweede set waren de twee kemphanen meer aan elkaar gewaagd en in deze set viel het dubbeltje aan de kant van Kristof: 1-1. Benedict liet het echter niet aan zijn hart komen en zette Kristof opnieuw voor blok met een 1-2 voorsprong. Ondertussen waren alle andere matchen afgelopen en kwamen de andere spelers als toeschouwers ook supporteren. Na 4 sets was de tussenstand 2-2 en dus moest een belle het verdict vellen. In deze laatste set haalde Benedikt verschroeiend uit en nam hij met een 0-5 voorsprong een stevige optie op de eindoverwinning. Kristof liet het echter niet aan zijn hart komen en gooide het op een spelletje alles of niets … wat verrassend goed uitpakte met een 11-8 overwinning tot gevolg. TBolt pakte in de kleine finale de derde plaats voor Jonathan.

De andere prijsbeesten zijn voorlopig:  

Beste E speler: Koen Vanommeslaeghe

Beste jeugdspeler: Robin Van Cromphout

Met een einde van alle matchen om 23h15 was de avond alvast geslaagd en ging iedereen tevreden naar huis … al bleef de harde kern nog een heeeeeeel klein beetje plakken 😊!

De huidige stand van het clubkampioenschap kunnen jullie steeds raadplegen op onze website www.ttcegmont.be onder de tab “Clubkampioenschap 2021 – 2022”.

Om alles nog verder te finetunen naar de toekomst toe werd de avond zelf aan iedereen feedback over het nieuwe clubkampioenschapsconcept gevraagd. Omdat we niet iedereen hebben kunnen spreken zouden we willen vragen aan alle leden om alle opmerkingen te sturen aan kristofnelis@hotmail.com. Zo kunnen we hier rekening mee houden bij de tweede ronde welke zal plaatsvinden op vrijdag 17 december 2021.