Clubkampioenschap deel 2 (17/12/2021)

TTC Egmont jeugdspelers nemen de fakkel over! Proficiat mannen!

Vrijdagavond 17 december 2021 stond de tweede ronde van het clubkampioenschap op de kalender. 

Na een bevraging over de eerste ronde van ons clubkampioenschap werd rekening gehouden met de opmerkingen van de deelnemers en werden de volgende aanpassingen voor de tweede ronde gemaakt: zo werd er opnieuw gespeeld met een handicap volgens het klassement van de spelers en werd deze handicap bij elke gespeelde set opgeteld -> Had een speler bijvoorbeeld een handicap van 4 punten, dan werd elke set gestart met een voorsprong van 4-0 voor deze speler en werd elke set gespeeld tot 11 + 4 = 15 punten. Op deze manier diende de lager geklasseerde speler nog steeds 11 punten per set te scoren, maar diende de hoger geklasseerde speler er meer (zijnde 15 punten) te maken… wat het verschil in klassement deels wegwerkte.

Tevens werd op een bepaald moment een stop gezet op het aantal inschrijvingen zodat alle deelnemers opnieuw in gelijke poules verdeeld konden worden en de avond voor iedereen zonder al te lange wachttijden kon verlopen. Spelers die we hebben moeten teleurstellen … niet getreurd, op 6 mei staat de laatste ronde op de kalender. Tijdig inschrijven, zo snel mogelijk na het ontvangen van de uitnodigingsmail, is dus de boodschap!

In deze 2e ronde werden 16 spelers verdeeld over 4 poules waarin gespeeld werd tot 2 winnende sets. De poules werden via lottrekking samengesteld wat vooral zorgde voor een interessante “poule nummer 4” waar vier lagere klassementen (Bjorn Braet E4, Jelle Bradt E6, Robin Van Cromphout E6 en Eline Van Renterghem NG) het onder elkaar mochten uitmaken wie naar de kwartfinale mocht doorstoten. 

Na een paar spannende matchen waren het uiteindelijk Bjorn en Jelle die Robin en Eline versloegen en zich mochten opmaken om de strijd met de hogere klassementen in de kwartfinales aan te gaan. Uit de andere poules stootten de volgende spelers eveneens door: Ar-Jan & Kristof, Benedikt & Koen van Holder en Luc Claeys & Niels Braet.

De eerste kwartfinale was een broederstrijd met Niels Braet tegen Bjorn Braet. Niels trok hier het laken naar zich toe. Jelle Bradt mocht het als E6 in zijn kwartfinale opnemen tegen Luc Claeys die als D4 maar liefst 5 klassementen hoger is. De voorgift deed de Luc geen deugd en doordat Jelle al zijn goede punten steeds kon groeperen in 1 set draaide het uit op een spannende belle. Daarin bevestigde Jelle zijn supervorm en stak hij voor de eerste keer een scalp van een D4 op zak. Sterk gespeeld Jelle! Benedikt won in de derde kwartfinale van Ar-Jan en Kristof van Koen Van Holder. 

De halve finale leverde voor “De Braetjes” (binnenkort te zien op VIER als vervanging van “De Verhulstjes”) opnieuw een onderlinge confrontatie op … deze keer niet broer VS broer maar vader tegen zoon. Deze twee kennen elkaar uiteraard door en door en door de voorgift was het toch Niels die papa Benedikt met 3-2 versloeg. In de andere halve finale legde een sterk spelende Jelle Bradt Kristof het vuur aan de schenen maar hij kwam net iets te kort om de sets te winnen. 

De finale werd dus Niels VS Kristof en voor plaats 3 speelde de andere vedet van de avond “Jelle Bradt” tegen Benedikt. In de strijd voor de derde plaats moest de jeugd deze keer het onderspit delven en Jelle verloor van Benedikt waardoor hij de 4e stek en zeer veel punten voor het eindklassement mee naar huis mocht nemen. In de finale was het daarentegen niet het oudje die de jeugd van tafel veegde maar was het volledig omgekeerd. Kristof wist gedurende de hele match nooit de 4-0 voorsprong van Niels bij te benen en beperkte zich bij het spelen tot controleren … wat tegen Niels – aka “The controle master” – nooit geen goed idee is. Niels nam dan ook vaak de punten over en controleerde de hele wedstrijd. Eventjes werd het nog spannend toen Kristof terug kwam tot 1-2 in sets … maar Niels speelde de match sterk uit en de eindsprint van Kristof mocht niet baten. Dikke chapeau ook aan deze jongeman die de toon alvast gezet heeft voor de komende jaren!  

In de algemene stand is alles nog mogelijk want het slechtste resultaat van elke speler vervalt. Zo maken de wegblijvers ook nog steeds kans om op het einde van het seizoen een prijs mee naar huis te nemen!

Niels Braet neemt voorlopig de titel van Beste E-speler over van Koen Vanommeslaeghe en ook de titel van beste jeugdspeler neemt hij voorlopig over van Robin Van Cromphout. 

Het wordt nog een spannende laatste ronde op vrijdag 6 mei!

De huidige stand van het clubkampioenschap kunnen jullie steeds raadplegen op onze website www.ttcegmont.be onder de tab “Clubkampioenschap 2021 – 2022”.

Prettig eindejaar allemaal!!