Clubkampioenschap deel 3 / Keizerschap (06/05/22)

Op vrijdag 06 mei vond de derde en laatste ronde van het clubkampioenschap plaats. Deze ronde zou bepalen wie zich een heel jaar lang met de titel "Clubkampioen" zou mogen laten aanspreken. Maar niet alleen deze titel stond afgelopen vrijdag in de aanbieding. Ook de titel van "Keizer", zijnde de winnaar van de derde ronde van het clubkampioenschap, moest na 2 jaar Covid annulaties nog een nieuwe eigenaar vinden.

Met zestien Egmonters stonden ze aan de start, verdeeld over 4 poules van 4. Een onschuldige hand (die van Jelle Bradt) zorgde voor een zeer speciale pouleverdeling waarbij in poule C de volgende namen 1 voor 1 tevoorschijn kwamen: Benedikt Braet, Niels Braet en Björn Braet. Noel Debue was de enige andere invintee op dit Braet onderonsje. Na de trekking is Jelle dan ook op verzoek van de Braetjes direct zijn pollekes eens goed gaan wassen. 

In de poules waren er een paar verrassingen te noteren. Zo stootte Andy Ribbens voor het eerst door naar de laatste 8. Ook Jelle Meersschaut, Niels Braet, Benedikt Braet, Kristof Nelis, Koen Vanommeslaeghe, Stephan Standaert en Bart Dehandschutter waren van de partij.

In de kwartfinales moest Jelle zijn meerdere erkennen in Niels. Koen verloor van Kristof, Andy van Benedikt en Stephan rekende af met Bart voor een plaats bij de laatste 4.

In de halve finales ging Stephan onderuit tegen Benedikt en Kristof moest de duimen leggen tegen Niels Braet. De finale was dus een heruitgave van het pouleduel BB VS NB ... u raadt het al ... heel veel B's ... dus dan kan het niet anders dan een Braetjes finale zijn. Iets  wat we in de toekomst nog heel veel gaan meemaken 

Waar de papa in de poule de zoon nog "makkelijk" verloeg met 3-1 draaide de zoon in de finale de rollen om. Een 1-0 voorsprong werd nog uit handen gegeven, maar op het einde van de rit bleek de 3-0 voorsprong die Benedikt elke set aan de zoon moest geven (wegens de handicap waarmee gespeeld werd) toch net iets te veel.

Niels Braet kroont zich dit seizoen dus als gezonde veelvraat met de titels van clubkampioen, keizer, beste E speler en beste jeugdspeler. Als hij volgende week ook nog het dubbelkampioenschap pakt komt hij in het lijstje van spelers die de clean sweep gedaan hebben in 1 seizoen, zijnde alles winnen wat er te winnen valt. Niet gemakkelijk ... want tot nu toe waren er nog maar 2 spelers in de TTC Egmont geschiedenis die dat voor elkaar gekregen hebben, zijnde Peter de Raeve en Kristof Nelis.

Ik weet niet of Niels volgende week de trekking van het dubbelkampioenschap gaat overlaten aan Jelle Bradt.

We houden jullie uiteraard allemaal op de hoogte van de resultaten en kijken samen met jullie uit naar de prijsuitreikingen op ons clubfeest van zaterdag 21 mei waar we met meer dan 50 man aanwezig zullen zijn. Super nieuws dus!

Tot binnenkort!

Het TTC Egmont bestuur