Clubkampioenschap deel 3 (31/03/23)

Kristof verslaat Jelle in de finale van het keizerschap en kroont zich ook tot clubkampioen!

Op vrijdag 31 maart vond de derde en laatste ronde van het clubkampioenschap plaats. Dit wordt ook het keizerschap genoemd omdat de winnaar van de avond zich een jaar lang op de club als "keizer" mag laten aanspreken. 

Opnieuw waren we met 20 spelers die zich tijdig ingeschreven hadden. Het zware werk om de poules in te delen werd deze keer op z'n Egmonts afgehandeld ... door middel van teamwork dus.  Rares, Niels en Bjorn trokken elk om beurt een naam van een speler uit de pot om zo tot 4 poules met 5 spelers te komen. In poule A kwamen Kris De Paepe, Ronald Doornbusch, Stijn Pede, Adriaen Aerbeydt en Bart Dehandschutter terecht. Poule B kreeg Niels, Rares, Noel, Luc Claeys en Peter als spelers toebedeeld. Poule C kreeg Alain, Koen Vanommeslaeghe, Bjorn, Robin en Marc Monsaert (die net terug is van een zware blessure ... welcome back Marc!!). En poule D had Andre, Sarah, Daan, Jelle Meersschaut en Kristof. 

Na een machtsvertoon van Bart Dehandschutter in poule A lag de tweede plaats voor 3 NG spelers voor het grijpen. Ronald, Adriaen en Kris balden de vuisten (gelukkig figuurlijk) en vochten elk voor wat ze waard waren. Na een paar spannende matchen was het Kris De Paepe die van deze opportuniteit gebruik maakte en zich voor de eerste keer ooit bij de laatste 8 schaarde. Een move die achteraf in het algemene klassement zeer belangrijk zou blijken want door deze prestatie pakt Kris dit jaar de titel van beste NG speler mee naar huis! Congrats!! 

Ook in poule B was er voor de eerste plaats geen verrassing met Niels die, à la Tibo Courtois, met een clean sheet doorstootte. Voor de tweede plaats was het ook hier een dubbeltje op zijn kant met Rares die Luc Claeys versloeg en zich zo bij de laatste 8 schaarde. Ook deze jonge beer is meer en meer een gevaar voor de meer ervaren spelers! Nice going Rares! En dat op je 17e verjaardag!  WOEHOE!

In poule C zat nog een andere speler met de naam Braet ... en dan weet iedereen in de poule meestal wel hoe laat het is. Bjorn Braet is the name ... and winning is his game! Plaats 1 dus voor Bjorn in de poule en Robin Van Cromphout ging met de hakken over de sloot (sets dienden geteld te worden) mee naar de kwartfinale. Ook Robin zat dus ALWEER bij de laatste 8. Zijn doel dit jaar was dan ook om z'n derde plaats in het algemene klassement te behouden en te verzilveren. 

In poule D namen Kristof en Jelle het tegen elkaar op voor de leidersplaats waarbij Jelle met 3-1 het onderspit moest delven. Maar met dit ene verliesmatchke schoof Jelle ook vlot mee naar de laatste 8. 

In de kwartfinales was Kris zo content dat hij bij de laatste 8 zat dat hij Niels niets in de weg legde. Niels plaatste zich dus vlot voor de final 4. Zijn broer had veel meer moeite met Jelle Meersschaut en het was Jelle die zijn vriend versloeg en zo naar de halve finales doorstootte. Rares won van Bart Dehandschutter en Kristof won van Robin. 

Voor de titel van clubkampioen ging het dit jaar nog tussen 2 spelers, zijnde Kristof en Niels. Deze keer kwamen de mannen elkaar niet tegen in de finale maar was het de halve finale die zou beslissen wie er met de titel naar huis zou mogen gaan. Kristof kwam 0-1 voor maar Niels bracht al snel de bordjes in evenwicht. Toch was zijn kopke er deze keer niet 100% bij en was de foutenlast bij Niels redelijk groot ... waar Kristof controlerend gebruik van maakte. Niet de mooiste match om naar te kijken maar Kristof won uiteindelijk met 3-1 van Niels. In de andere halve finale was de jeugd aan zet: Rares VS Jelle Meersschaut. Hierover zei Rares achteraf: "Diene Jelle kent mijn spel veel te goed ... ik heb 3 punten mijn ding kunnen doen en dan was het gedaan" waarop Jelle op de achtergond stond te gniffelen 

De finale voor de titel van Keizer ging dit jaar dus tussen Kristof en Jelle, die elkaar in de poule al eens waren tegengekomen. Jelle kon steeds genieten van een 2-0 voorsprong maar dit welk elke set al redelijk snel door Kristof weggewerkt. Set 1 was verkennend en ging naar Kristof maar vanaf set 2 nam Jelle meer en meer het voortouw met spectaculaire punten en "OEHs" en "AAHs" uit het aanwezige publiek tot gevolg. Jelle maakte zijn achterstand goed (1-1) maar zag op de belangrijke momenten Kristof toch steeds terugkomen of iets van voorsprong nemen. Bij een 2-1 voorsprong voor Kristof perste hij er nog eens alles uit maar telkens hij dacht dat het punt in de sacoche was ... toverde Kristof nog een return uit z'n sloffen. 3-1 was het eindverdict met een zeer spannende 4e set en 2 vermoeide spelers tot gevolg. 

Kristof kroont zich op deze manier zowel tot keizer als clubkampioen van dit seizoen. Jelle pakt door zijn topprestatie net voldoende punten om zich in de top 3 van het clubkampioenschap te nestelen. Hij heeft gelijke punten met Robin, maar door zijn tweede plaats als beste resultaat (Robin zijn beste resultaat was plaats 4), neemt hij de derde plaats van Robin in extremis nog over. Robin mag zich wel samen met Luc Claeys de dubbelkoning van het seizoen noemen en Niels neemt dit jaar de titel van beste E en 2e in het clubkampioenschap mee naar huis. De beste NG speler is zoals eerder gemeld Kris met zijn ultieme jump naar plaats 8 in de derde ronde van het clubkampioenschap. 

Alle titels zijn dus uitgedeeld en deze spelers zullen samen met de kampioenenploeg(en) van dit seizoen gehuldigd worden op het clubfeest van 20 mei. Kruis deze datum alvast aan in jullie agenda!

Bedankt aan alle deelnemers die dit seizoen hebben deelgenomen en we kijken er naar uit om jullie allemaal te zien op het clubfeest en volgend jaar op de volgende edities van ons clubkampioenschap!

Groetjes,

Kristof Nelis, organisator van het clubkampioenschap