Clubkampioenschap ronde 2 (24/02/23)

Day 55 of the year 2023 … time to play the second round of the TTC EGMONT clubkampioenschap!   

Voor deze tweede ronde schreven 20 deelnemers zich in en konden we, naast de oude getrouwe gezichten, voor het eerst kennismaken met een nieuw gezicht. Zo nam onze jonge spring in ’t veld, Sarah Doornbusch, voor de eerste keer deel. En we moeten zeggen … ze heeft dat super goed gedaan, met een 19e plaats op 20 deelnemers! Proficiat Sarah!

Bij de samenstelling van de poules was Rares nergens te bespeuren en zo werd Adriaen Aerbeydt de onschuldige hand van dienst. Hij zorgde voor een mooie verdeling waarbij het opviel dat poule D voor 80% met veteranen werd bezet, zijnde Alain De Waele, Kris De Paepe, Noel Debue en Andy Ribbens met daarbij jonge adonis Stijn Pede als a force to be reckoned with.

Stijn legde iedereen over de knie en ging zo samen met Alain door naar de laatste 8. In Poule A waren de eerste 2 plaatsen voor Benedikt Braet en Robin Van Cromphout. In poule B voor Rares Constantin en Bjorn Braet en in Poule C voor Niels Braet en Kristof Nelis.  

3 Braetjes bij de laatste 8 … de kans dat ze elkaar daar tegenkwamen was dus zeer groot. En dat was ook direct het geval in de eerste kwartfinale. Daar moest papa Benedikt het onderspit delven tegen zoon Bjorn. Robin versloeg Rares voor een plaats bij de laatste 4, waardoor hij zich opnieuw minstens van een 4e plaats verzekerde! Niels versloeg Alain en Kristof won van Stijn Pede.  

In de halve finale stond de volgende “Braet special” op de menu … zijnde Niels VS Bjorn. Hier trok Bjorn aan het kortste eind waardoor Niels opnieuw in de finale stond. De andere halve finale ging tussen Robin en Kristof. Robin had er duidelijk zin om zijn quest naar een eerste overwinning in een ronde van het clubkampioenschap te voltooien en nu reeds een gooi te doen naar zijn ultieme droom: clubkampioen worden. Toch was het the usual suspect Kristof die hem hier de weg versperde. Het verschil in klassement was hier enkel nog op papier zichtbaar … want aan tafel was Robin opnieuw zeer sterk! Een D klassement ligt in de nabije toekomst zeker voor hem klaar!  

De finale was dus een heruitgave van ronde 1: Kristof VS Niels. Kristof wist dat hij om Niels te verslaan elk greintje concentratie en grinta uit zijn lijf dient te persen om nog mee te kunnen met het jonge talent. De wissel van de wacht is eigenlijk al gebeurd … maar ja, een ouwe bok legt zich daar niet zomaar bij neer. Niels wist dat hij … euhm … dat hij … eigenlijk gewoon Niels moest zijn. Gewoon goed spelen, geconcentreerd blijven en dan is dat meestal dik in orde.  

De eerste 2 sets van de finale stond er geen maat op Kristof. Elke bal die ook maar iets of wat de mogelijkheid had om offensief gespeeld te worden werd benut … en daar viel 95% van op tafel. Zo goed als onmogelijk dus om iets aan te doen voor Niels met een 0-2 achterstand in sets tot gevolg. Set 3 en 4 verliepen dan weer volgens een ander stramien. Niels werd wakker en deze keer was het Kristof die het onderspit moest delven. Prachtige punten en belangrijker nog … Niels toonde zich in momenten van zeer grote druk en stress een ware killer! Cool in the coconut noemen ze dat … met kleine barstjes die amper zichtbaar waren. STERK AMIGO! Ook hier heb je enorme stappen vooruit gezet!! In set 4 werkte hij een eerste matchpunt weg. Bij set 5 lag het voordeel bij Kristof met opnieuw 2 matchballen bij een voorsprong van 10-12 (door de voorgift die Niels kreeg moest er tot 13 gespeeld worden). In deze situatie liet Niels 2x FANTASTISCHE PUNTEN zien! 13-13 dus … waarna hij zelf ook een matchbal liet liggen op 14-13. Kristof schroefde nu de druk een beetje terug in de hoop dat Niels ging missen … maar iedereen die Niels een beetje kent weet dat dit meestal verkeerd uitpakt. En dat was ook deze keer het geval. Fout gegokt dus door Kristof waardoor Niels met de overwinning van de 2e ronde ging lopen. Meer dan verdiend!! Proficiat Niels!!! 

In de tussenstand staan Niels en Kristof nu gelijk waardoor de laatste ronde van het clubkampioenschap beslissing zal moeten brengen. Broer Bjorn eindigde op een derde plaats door Robin te verslaan.  

De jeugd heeft op dit clubkampioenschap opnieuw zeer mooie dingen laten zien! Deze spelers zijn klaar om mee te draaien met de grote mannen! 

Bedankt aan alle deelnemers en tot zeer binnenkort!

(verslag Kristof Nelis)

Uitslag ronde 2