Dubbelkampioenschap (16/12/22)

Afgelopen vrijdag stond ons jaarlijkse dubbelkampioenschap, in de volksmond beter bekend onder de naam "het KONINGSCHAP", op de agenda. Zestien spelers schreven zich vooraf in, wat vanuit een organisatorisch standpunt een ideaal scenario is om een dubbelkampioenschap te organiseren. De ontschuldige handjes die deze keer de samenstelling van de koppels en de verdeling over de poules voor hun rekening mochten nemen waren de ongeduldige grabbelpollekes van Niels en Bjorn 🙂.

Luc Claeys en Robin Van Cromphout
Niels Braet en Rares Constantin
Kristof Nelis en Andy Ribbens
Bjorn Braet en Jelle Meersschaut
Jelle Bradt en Jonathan Defraine
Koen vanommeslaeghe en Benedikt Braet
Adriaen Aerbeydt en Kris De Paepe
Noel Debue en Kristof Nelis

Wegens een last minute afzegging (kan altijd gebeuren) kwamen we jammergenoeg met 15 man, in plaats van 16 man aan de start. Met een enkelspel kan je dit nog makkelijk oplossen ... maar met een dubbelkampioenschap is dit logischerwijs iets moeilijker. Daarom werd beslist om 1 iemand in beide poules te laten spelen en een hoog klassement met een lager klassement te verbinden. Deze "speciale" ploeg werd een combinatie van Noel en Kristof. Op deze manier kon iedereen evenveel matchen spelen en moest er niemand aan de zijlijn blijven zitten.

Het werd een gezellige en ook spannende avond waarbij in poule A er 3 ploegen waren die 2 matchen gewonnen (en 1 match verloren) hadden waardoor we moesten overgaan tot het tellen van de sets om te bepalen wie er naar de finale kon doorstoten. Na een paar rekensommetjes bleken Niels & Rares en Luc Claeys & Robin de beste van de poule. In poule B waren dit enerzijds Andy & Kristof en anderzijds Bjorn & Jelle.

In de eerste halve finale waren Bjorn & Jelle een pak te sterk voor Andy & Kristof. 3-1 voor de jeugd maar de oudjes waren tevreden met hun afgelegde parcours 🙂
In de tweede halve finale trokken Luc & Robin het laken naar zich toe in hun match tegen Niels & Rares. 3-1 voor de jonge Robin en de doorwinterde Luc.

De finale werd dus een battle tussen Bjorn+Jelle VS Luc+Robin.

Tijdens deze match kwamen er regelmatig een paar technische hoogstandjes naar boven. Beide ploegen waren dan ook zeer aan elkaar gewaagd en het kwam op kleine details (en vooral de ervaring van Luc) aan om de overwinning te kunnen claimen. De combinatie van jong geweld met een ervaren rot in het vak bleek opnieuw de juiste mix voor een dubbelkampioenschap! Luc en Robin mogen zich dus een gans jaar lang als koning van de club laten aanspreken 🙂 🙂

Proficiat met de titel mannen!! 🙂

 

Verslag: Kristof Nelis