Evaluatie competitie 2022-2023 na de heenronde

𝟑𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐯𝐢𝐧𝐜𝐢𝐚𝐥𝐞 - 𝐀-𝐩𝐥𝐨𝐞𝐠: 𝐭𝐢𝐭𝐞𝐥𝐚𝐦𝐛𝐢𝐭𝐢𝐞𝐬 𝐦𝐨𝐞𝐭𝐞𝐧 𝐨𝐩𝐠𝐞𝐛𝐨𝐫𝐠𝐞𝐧 𝐰𝐨𝐫𝐝𝐞𝐧 ; 𝐬𝐭𝐫𝐢𝐣𝐝 𝐨𝐦 𝐩𝐥𝐚𝐚𝐭𝐬 𝟐!

Net als de voorbije jaren, had onze A-ploeg bij het begin van dit seizoen, de ambitie om kampioen te worden. Een vroeg puntenverlies en zeker de white-wash tegen het sterke Kruibeke zorgden er al snel voor dat we deze ambities dit jaar opnieuw en nu ook zeer vroeg in het seizoen moeten opbergen. Op papier is onze A-ploeg, tov vorig seizoen, eigenlijk niet verzwakt, maar de collectieve prestaties zijn wel een beetje minder. Ook de concurrent om de titel (Kruibeke) is dit seizoen ook veel sterker dan die van vorig seizoen (Nova). Hoe dan ook, de (titel)druk is er af, hopelijk komt ons A-team in de terugronde wat sterker voor de dag en kunnen we nog een paar plaatsjes opschuiven in de rangschikking.

𝟑𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐯𝐢𝐧𝐜𝐢𝐚𝐥𝐞 - 𝐁-𝐩𝐥𝐨𝐞𝐠: 𝐯𝐚𝐧 𝐝𝐞𝐠𝐫𝐚𝐝𝐚𝐭𝐢𝐞𝐤𝐚𝐧𝐝𝐢𝐝𝐚𝐚𝐭 𝐧𝐚𝐚𝐫 𝐞𝐞𝐧 𝐬𝐮𝐛𝐭𝐨𝐩𝐩𝐞𝐫!

De laatste seizoenen was het voor onze B-ploeg altijd zwoegen om degradatie te vermijden. Bij het begin van dit seizoen hadden we dan ook ditmaal maar 1 ding voor ogen: ons redden, niet zakken, … Ook voor de prestaties van enkele van onze kadetten, die voor de eerste keer in 3e provinciale mochten meespelen, was het vooraf koffiedik kijken. Maar ze deden het, net als de rest van de ploeg meer dan goed. En voor de eerste maal in jaren mogen we met veel plezier constateren dat onze degradatiezorgen nu al mogen opgeborgen worden. Na 11 speeldagen staat ons B-team immers op een zeer mooie 5e plaats in de rangschikking. Met 5 overwinningen, waaronder een stunt tegen het sterke Stekene, is de heenronde meer dan geslaagd. Proficiat B-team!

𝟒𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐯𝐢𝐧𝐜𝐢𝐚𝐥𝐞 – 𝐂-𝐩𝐥𝐨𝐞𝐠: 𝐦𝐨𝐨𝐢𝐞 𝐛𝐢𝐧𝐧𝐞𝐧𝐤𝐨𝐦𝐞𝐫 𝐢𝐧 𝟒𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐯𝐢𝐧𝐜𝐢𝐚𝐥𝐞!

Onze C-ploeg speelde vorig jaar kampioen in 5e provinciale en mag dit seizoen de Egmontse kleuren verdedigen in 4e provinciale. Ons C-team staat na 9 speeldagen op een mooie 4e plaats in de rangschikking. Zeer mooi (tussen)resultaat in een hogere en dus moeilijker reeks. Er was vooraf ook geen enkel twijfel dat de C-ploeg het goed zou doen en dat blijkt dus nu ook in de cijfers. Een top-5 in de rangschikking op het einde van het seizoen zou mooi zijn. Er is vooral geen druk, dat maakt het voor onze 3e ploeg des te aangenamer spelen. Alleen zijn 3 byes natuurlijk, en het daarbij minder kunnen spelen, niet zo leuk. Alvast heel goed gedaan C-team! We verwachten de volgende maanden van jullie nog veel meer moois!

𝟓𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐯𝐢𝐧𝐜𝐢𝐚𝐥𝐞 – 𝐃-𝐩𝐥𝐨𝐞𝐠: 𝐤𝐚𝐦𝐩𝐢𝐨𝐞𝐧𝐬𝐭𝐢𝐭𝐞𝐥 𝐤𝐨𝐦𝐭 𝐝𝐢𝐜𝐡𝐭𝐞𝐫𝐛𝐢𝐣!

Voor het gros van onze jeugdspelers was het dit seizoen het moment om de overstap te maken van de jeugdcompetitie naar de herencompetitie en om samen een ploegje te vormen en mee te dingen naar de titel in 5e provinciale. In het begin van het seizoen mochten we zeggen ‘ze zullen wellicht kunnen meedoen voor de titel’ ; na de heenronde mogen we al zeggen ‘de titel is binnen handbereik’. Ons D-team staat immers los aan kop na de heenronde: alle wedstrijden werden vrij vlot gewonnen, ook de ‘topper’ tegen Meteor Oudenaarde. Ook hier jammer genoeg 3 byes, dus minder wedstrijden en dus ook ‘meh’. Zonder accidentjes zien wij geen enkel obstakel meer die onze D-ploeg van de titel kan weerhouden. Proficiat voor het tot op heden fantastisch parcours en we hopen eind april (of vroeger al) de kampioenstitel te mogen vieren!

𝟓𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐯𝐢𝐧𝐜𝐢𝐚𝐥𝐞 – 𝐄-𝐩𝐥𝐨𝐞𝐠: 𝐢𝐧𝐝𝐫𝐮𝐤𝐰𝐞𝐤𝐤𝐞𝐧𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐬𝐮𝐥𝐭𝐚𝐭𝐞𝐧!

De prestaties van onze E-ploeg in de heenronde zijn eveneens indrukwekkend te noemen. Ons E-team staat immers los 2e in hun reeks. De spelers hebben 1 voor 1 een heel sterk parcours afgelegd. Dit was niet evident rekening houdende met het feit dat de ploeg niet altijd even sterk (of met 4 spelers) kon opgesteld worden. Een ambitie om kampioen te spelen was er bij het begin van het seizoen niet, maar als je nu naar de rangschikking kijkt, kan je niet anders dan overwegen om er toch een gooi naar te doen (met maar 3 punten achterstand op de koploper in de reeks). Zowieso heel veel respect voor ons E-team! We hebben er alle vertrouwen in dat deze zeer positieve lijn voor de rest van het seizoen zal worden doorgetrokken!

𝐕𝐞𝐭𝐞𝐫𝐚𝐧𝐞𝐧: 𝐞𝐞𝐧 𝐦𝐚𝐚𝐭𝐣𝐞 𝐭𝐞 𝐠𝐫𝐨𝐨𝐭 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐭𝐞𝐠𝐞𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐝𝐞𝐫𝐬!

Onze veteranen doen het ook super. Alle wedstrijden werden makkelijk gewonnen en dat levert hen dan ook een logische 1e plaats op in de rangschikking. Weliswaar hier maar weinig ploegen in de reeks, waardoor het aantal te spelen wedstrijden helaas zeer beperkt is. Hoedanook is er het volste vertrouwen dat zij het seizoen ongeslagen zullen eindigen. Nice!

We overdrijven dus niet als we zeggen dat al onze ploegen het goed tot zeer goed doen. Proficiat dus aan al onze competitiespelers! Egmont rules!