Evaluatie van het competitieseizoen 2022-2023

Hoe hebben onze ploegen het dit seizoen gedaan?

Vooraleerst proficiat iedereen en bedankt voor jullie inzet!

Ook nog een speciaal dankwoordje voor onze ploegkapiteins Kristof Nelis en Koen Van Holder die, zeker in de terugronde, enorm afgezien hebben en moeten puzzelen om de vele onbeschikbaarheden van diverse spelers op te vangen. Bedankt voor jullie tijd en het vele werk!

𝟑𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐯𝐢𝐧𝐜𝐢𝐚𝐥𝐞 - 𝐀-𝐩𝐥𝐨𝐞𝐠: 𝐛𝐥𝐞𝐬𝐬𝐮𝐫𝐞𝐬 𝐞𝐧 𝐦𝐢𝐧𝐝𝐞𝐫 𝐤𝐰𝐚𝐥𝐢𝐭𝐞𝐢𝐭 𝐳𝐨𝐫𝐠𝐞𝐧 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐦𝐢𝐝𝐝𝐞𝐥𝐦𝐚𝐭𝐢𝐠 𝐬𝐞𝐢𝐳𝐨𝐞𝐧!
Net als de voorbije seizoenen was ons A-team niet sterk genoeg om een gooi te doen naar de titel in 3e provinciale. Het iets mindere seizoen van onze kopmannen, alsook de vele blessures en onbeschikbaarheden van meerdere van onze A-ploeg spelers (dit vooral in de 2e helft van het seizoen) maakt dan ook dat een 3e eindplaats in het klassement het maximaal haalbare was. We missen vooral die extra man die ook iedere week 3 à 4 wedstrijden naar zich toe kan trekken, ook in de topwedstrijden. Naar volgend seizoen toe zal dit jammer genoeg niet veel verbeteren: een aantal spelers vertrekken immers naar andere oorden ; een paar anderen kunnen wegens omstandigheden volgend seizoen geen competitie meer spelen. Hopelijk kunnen we nog een paar goede spelers aantrekken zodat onze A-ploeg binnenkort terug dezelfde (titel)ambities kan nastreven!

Bedankt aan alle spelers die zich in 1 of meerdere wedstrijden hebben ingezet voor ons A-team: Kristof, Thibault, Jonathan, Wouter, Luc, Koen VH, Stephan, Glenn, Jelle M, Bart, Alain, Jelle B, Bjorn, Niels en Benedikt!

𝟑𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐯𝐢𝐧𝐜𝐢𝐚𝐥𝐞 - 𝐁-𝐩𝐥𝐨𝐞𝐠: 𝐄𝐠𝐦𝐨𝐧𝐭𝐬𝐞 𝐫𝐞𝐯𝐞𝐥𝐚𝐭𝐢𝐞 𝐛𝐞𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐠𝐭 𝐨𝐨𝐤 𝐢𝐧 𝐝𝐞 𝐭𝐞𝐫𝐮𝐠𝐫𝐨𝐧𝐝𝐞!
Ons B-team, dat halverwege een mooie 5e plaats bezette in de rangschikking, ging ook in de terugronde verder op hetzelfde elan. Dit resulteerde in nog eens 4 overwinningen en 2 draws waardoor ze uiteindelijk ook op het einde van de rit hun 5e plaats in de eindrangschikking konden verzilveren. Onze B-ploeg, die de laatste jaren veel te kampen had met degradatiezorgen, was dit seizoen meer dan top en als je ziet met welke klassementen (3 D6 en 2 E0) ze dit verwezenlijkte, dan kan je deze prestatie alleen maar bewonderen. Een even grote prestatie is het feit dat ons B-team met maar 5 man (met uitzondering van 3 andere spelers die éénmalig meededen) het ganse seizoen hebben gedraaid (Bjorn was hierin koploper met maar liefst 19 selecties in de B-ploeg). Een 10 op 10 voor inzet en resultaat! Proficiat!

Bedankt aan alle spelers die zich in 1 of meerdere wedstrijden hebben ingezet voor ons B-team: Jelle M, Stephan, Luc, Bjorn, Niels, Jonathan, Thibault en Bart!

𝟒𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐯𝐢𝐧𝐜𝐢𝐚𝐥𝐞 – 𝐂-𝐩𝐥𝐨𝐞𝐠: 𝐬𝐭𝐞𝐫𝐤 𝐞𝐞𝐫𝐬𝐭𝐞 𝐬𝐞𝐢𝐳𝐨𝐞𝐧 𝐢𝐧 𝟒𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐯𝐢𝐧𝐜𝐢𝐚𝐥𝐞!
Ook de resultaten van onze C-ploeg mogen gezien worden: het eerste seizoen in 4e provinciale heeft ze ‘cum laude’ doorstaan. Met nog 3 overwinningen en 1 draw (tegen kampioen Gemo!) in de terugronde deed ze het immers meer dan goed. Een aantal ‘anciens’ wisten veel matchen naar zich toe te trekken met hun jarenlange ervaring. Ook ‘jong geweld’ Daan VR etaleerde zijn kunnen met veel winstmatchen tot gevolg. Onze C-ploeg strandt zo op een heel mooie 5e plaats in de eindrangschikking! Proficiat!Bedankt aan alle spelers die zich in 1 of meerdere wedstrijden hebben ingezet voor ons C-team: Daan VR, Bart, Koen VO, Guy, Sven, Alain, Rares, Robin, Koen VH, Jelle B en André!

𝟓𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐯𝐢𝐧𝐜𝐢𝐚𝐥𝐞 – 𝐃-𝐩𝐥𝐨𝐞𝐠: 𝐤𝐚𝐦𝐩𝐢𝐨𝐞𝐧𝐞𝐧, 𝐜𝐡𝐚𝐦𝐩𝐢𝐨𝐧𝐬, 𝐜𝐚𝐦𝐩𝐢𝐨𝐧𝐞𝐬!
They did it! Kampioen in 5e provinciale A en, met uitzondering van 1 draw, al hun wedstrijden gewonnen! Wat een seizoen! Vooraf was het gissen naar wat een eerste seizoen voor onze jeugdspelers in de herencompetitie zou geven, maar halverwege het seizoen bleek al dat ze met kop en schouders boven alle tegenstand uitstaken. Met 3 spelers die aan 90% winstpercentage speelden kon het moeilijk anders. De kampioenstitel was dan ook al een paar speeldagen voor het einde van het seizoen binnen. De toekomst voor onze jeugd ziet er dan ook zeer rooskleurig uit en ze zullen ook in hogere reeksen zeker hun mannetje staan. Proficiat met deze zeer mooie en verdiende titel!

Bedankt aan alle spelers die zich in 1 of meerdere wedstrijden hebben ingezet voor ons D-team: Robin, Rares, Jelle B, Daan VDD, Kobe, Sven, Stijn, Andy, Jasper, Daan VR, Alain en Guy!

𝟓𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐯𝐢𝐧𝐜𝐢𝐚𝐥𝐞 – 𝐄-𝐩𝐥𝐨𝐞𝐠: 𝐦𝐨𝐨𝐢𝐞 𝐞𝐧 𝐯𝐞𝐫𝐝𝐢𝐞𝐧𝐝𝐞 𝟑𝐞 𝐩𝐥𝐚𝐚𝐭𝐬!
Met 5 overwinningen en een draw in de terugronde deed onze E-ploeg het terug zeer goed. Zoals eerder aangegeven was het niet de ambitie om kampioen te spelen, hetgeen de druk wat wegnam van de spelers. Halverwege het seizoen nog 2e in de tussenstand ; nu wel een plaatsje moeten prijsgeven, maar eindigen ze alsnog op een mooie 3e plaats in de eindrangschikking! Proficiat!

Bedankt aan alle spelers die zich in 1 of meerdere wedstrijden hebben ingezet voor ons E-team: Dirk, Stijn, Andy, Lien, Peter, Daan VDD, Koen VH, Jasper, Rares, Robin en Kobe!

𝐕𝐞𝐭𝐞𝐫𝐚𝐧𝐞𝐧: 𝐭𝐞𝐫𝐮𝐠 𝐤𝐚𝐦𝐩𝐢𝐨𝐞𝐧! 𝐎𝐥é 𝐨𝐥é!
Net als vorig seizoen waren onze veteranen de beste in hun reeks. Qua deelnemende klassementen waren ze over de ganse lijn ook het sterkst op papier wat resulteerde in een seizoen zonder puntenverlies! Proficiat voor deze mooie titel!

Bedankt aan alle spelers die zich in 1 of meerdere wedstrijden hebben ingezet voor onze veteranenploeg: André, Alain, Chris, Stephan, Peter, Koen VO, Marc, Thibault en Luc!

Een mooi seizoen van de meeste van onze ploegen: het seizoen van onze A-ploeg was ietwat ontgoochelend te noemen. Onze B-ploeg verraste dan weer met sterke prestaties in een moeilijke reeks. De C-ploeg toonde aan dat ze hun plaats in 4e provinciale meer dan waard zijn. De D-(jeugd)ploeg kroonde zich in hun eerste seizoen al tot kampioen (dat belooft voor volgend seizoen)! De E-ploeg kon net niet meedingen voor de titel maar draaide desalniettemin een heel goed seizoen! En onze veteranen speelden de pannen van het dak en haalden toch maar weer eens de titel binnen!