Internationaal Jeugdtornooi VTTL (25-26/06/22)

De 4de editie van het internationaal jeugdtornooi van de VTTL ging door in Leuven waarin verschillende teams vanuit binnen- en buitenland in verschillende leeftijdsreeksen (benjamins, preminiemen en miniemen) het tegen elkaar opnamen. 

Team Oost-Vlaanderen bestond uit 6 spelers, waaronder ook Bjorn en Niels die bij de jongens miniemen onze provincie mochten vertegenwoordigen. Zaterdag (en nog deels de zondagmorgen) werden de poules afgewerkt. In poule A kon Bjorn 3 van zijn 7 wedstrijden winnen.  Tegen de topfavoriet, een B6 (Frankrijk) werd hij nog van het kastje naar de muur gespeeld, maar oa tegen een D0 (Luxemburg) kon hij overtuigend winnen. Bjorn eindigde zo 5e in zijn poule en speelde zondagnamiddag voor plaatsen 9-16 in de eindrangschikking.
Niels mocht in poule B oa spelen tegen toptalenten Jamie Eling en Matt Closset (beide C0): tegen deze laatste pakte Niels knap een set. Daarna kon hij tegen de 'mindere' klassementen zich toch sterk herpakken met oa overwinningen tegen een C4 (Namen), D0 (Luxemburg) en een D4 (Luxemburg). Met 4 overwinningen op 7 wedstrijden werd hij uiteindelijk 4e in zijn poule en mocht hij daarna spelen voor plaatsen 1-8 in de eindrangschikking.

Na de poules was er geen echte rechtstreekse uitschakeling: ook de verliezers speelden daarna verder tegen elkaar. Zo werd voor elke plaats gestreden.
Bjorn won daarin zijn 1e 2 wedstrijden (met oa een overwinning tegen een D0 (Luxemburg), maar moest nadien toch het hoofd buigen tegen een C4 (Namen). Zo eindigde Bjorn uiteindelijk op een mooie 10e plaats (op 16 spelers).
Niels verloor in de eindstrijd al direct (en logisch) van de eerder vermelde B6 (Frankrijk), die uiteindelijk de finale won ; ook de wedstrijd daarna moest hij het hoofd buigen voor een C6 (Luxemburg). In zijn allerlaatste wedstrijd kon hij toch de 7e plaats wegkapen in een spannende wedstrijd tegen een D2 (West-Vlaanderen).

Bij de jongens werd het Naamse team uiteindelijk 1e, vóór het VTTL-team en vóór het Franse team Ligue Du Centre Val De Loire ; team Oost-Vlaanderen werd uiteindelijk 8e op 11 deelnemende teams, een mooie prestatie.
Ook bij de meisjes was Namen primus ; het VTTL-team 2e en het Franse Ermont 3e. 

Op de site van de VTTL kun je het algemene verslag nalezen alsook nog vele sfeerbeelden bekijken.