Jeugdkampioenschap (29/04/23)

Bjorn, Niels, Robin, Rares, Jasper, Kobe, Adriaen en Sarah namen deel aan ons jaarlijks jeugdkampioenschap. 8 deelnemers dus 2 poules van 4 spelers waren perfect. De poules werden, zoals menig tornooi, gelijkwaardig ingedeeld, met in elke poule ongeveer dezelfde verdeling van klassementen/sterktes.  Er werd gespeeld met voorgift.

Bjorn, Robin, Jasper en Adriaen namen het tegen elkaar op in poule 1. Bjorn en Robin hadden weinig moeite met Jasper en Adriaen. Zij streden dan ook om de 1e plaats in de poule. Daarin bleek Bjorn te sterk voor Robin. Jasper trok aan het kortste eind tegen Adriaen voor de 3e plaats in de poule.

Niels, Rares, Kobe en Sarah mochten in poule 2 elkaar bestrijden. Ook hier waren de hoogst geklasseerde spelers Niels en Rares te sterk voor Kobe en Sarah. Niels overtroefde Rares om plaats 1 in de poule. Kobe won de strijd om de 3e plaats in de poule tegen Sarah, die Kobe toch een setje kon afsnoepen.

Voor de strijd om plaats 5 tem 8 werd verder gespeeld met de 3e en 4e's uit beide poules. Adriaen won van Sarah ; Jasper won van broer Kobe. In de strijd om de 5e plaats kon Jasper revanche nemen tegen Adriaen, maar het werd, net als in de poule, een overwinning van Adriaen, al was het terug zeer nipt in de sets. In de strijd om plaats 7 had ook Sarah tegen Kobe een kans voor een revanche: Kobe was echter terug te sterk, maar Sarah kon toch alweer een setje bemachtigen.

In de halve finales nam Bjorn het op tegen Rares. Daarin kon Bjorn zonder veel moeite het laken naar zich toe trekken. Ook Niels had, in de andere finale, niet zoveel moeite met Robin, al was hij in de eerste set wel duidelijke de mindere.

Voor plaats 3 werd het een zeer spannende wedstrijd tussen Rares en Robin. Uiteindelijk moest Rares daarin het onderspit delven.

In de finale terug de broederstrijd: Bjorn lag daarin niet veel onder tegen Niels, maar moest de 1e set ondergaan. In de 2e set had hij zelfs een paar kansen op setwinst maar kon het helaas niet afmaken. Bjorn bleef niet bij de pakken zitten en won dan toch de 3e set. Maar in de 4e set was Niels heer en meester en dirigeerde hij naar winst in een hoogstaande partij.

De namiddag werd traditioneel afgesloten met lekkere pannenkoeken.

Proficiat aan alle deelnemers en tot volgend seizoen!