Jeugdkampioenschap fase 1 (19/02/2022)

Op 19 februari ging de 1e fase van het jeugdkampioenschap door.

Alle competitieve jeugd alsook 2 recreatieve jeugdspelers namen deel: zo waren we in totaal met 11 spelers die streden voor de kampioenstitel (althans voor de 1e fase ervan). Iedereen had een kans aangezien er per klassementsverschil een voorgift van 1 punt werd toegekend.

Er werd gespeeld in 2 poules (een poule van 6 en een poule van 5). De onschuldige hand van Eline zorgde voor de verdeling van de spelers over de poules: in poule 1 mochten Robin, Jasper, Eline, Daan, Kobe en Alex het tegen elkaar opnemen. In poule 2 stonden Niels, Bjorn, Jelle, Nathan en Rares tegenover elkaar.

In poule 1 had Robin weinig moeite met de tegenstand en moest in al zijn matchen samen maar 1 set prijsgeven. Daan moest enkel tegen Robin het onderspit delven en werd zo 2e in zijn poule. In de strijd voor de 3e plaats won Alex van Jasper (die 4e in de poule werd). Ook voor plaats 5 en 6 in de poule werd hard gebikkeld: Eline kon in een rechtstreeks duel tegen Kobe winst in een belle naar zich toe trekken: Eline 5e, Kobe 6e in de poule.

In poule 2 won Niels met overmacht al zijn matchen. Voor de 2e plaats in de poule werd het uiteindelijk nog superspannend: Bjorn, Rares en Jelle wonnen elk een match onderling (met zelfde setstanden) ; Bjorn had echter in al zijn matchen 1 set meer gewonnen dan Rares en Jelle en Bjorn ging dan ook nipt met de 2e plaats aan de haal. Voor de 3e plaats was het zelfs nog spannender want met allebei 3 winstmatchen en gelijk setsaldo kwam het op het puntensaldo aan: Rares was daarin de betere van Jelle: Rares 3e, Jelle 4e. Nathan streed moedig maar in de zware poule was voor hem de overmacht te sterk: een 5e plaats in de poule was dan ook zijn deel.

Niet getreurd, want iedereen mocht verder spelen voor de uiteindelijke eindplaatsen:

Eline, Kobe en Nathan vochten onderling voor plaatsen 9 tem 11. Nathan toonde zich daarin de sterkste met winst tegen zowel Eline als Kobe. Eline won, net als in de poules, haar match tegen Kobe in een belle. Nathan werd dus 9e, Eline 10e en Kobe 11e.

Alex, Jasper, Jelle en Rares speelden voor plaatsen 5 tem 8. Jelle nam de maat van Alex ; Rares die van Jasper. Jasper won daarna een spannende (re)match tegen Alex (en verzekerde zich van de 7e plaats). Alex eindigde daardoor op de 8e plaats. Voor plaats 5 en 6 speelden Jelle en Rares tegen elkaar: Rares zette zijn goede vorm verder en verschalkte (opnieuw) Jelle (en werd zo 5e). Jelle eindigde op de 6e plaats.

Voor plaatsen 1 tem 4 speelden Niels tegen Daan en Bjorn tegen Robin. Niels had weinig moeite met Daan ; ook Bjorn trok aan het langste eind tegen Robin.Robin speelde tegen Daan voor de 3e plaats en won die, net als in de poules, ook overtuigend. De finale was een broederstrijd tussen Bjorn en Niels. In de poules moest Bjorn al het onderspit delven tegen zijn broer en nu was dat ook niet anders al was het verschil kleiner dan de matchstanden deden vermoeden. Bjorn 2e, en Niels 1e!

Het kampioenschap werd afgesloten met een welverdiend applaus voor elke speler en daarna een pannenkoekentraktatie. Er werden veel matchen gewonnen, veel verloren, maar winnen deed vandaag iedereen: een toffe pingpongnamiddag waarbij onze jeugdspelers zich samen heel goed hebben geamuseerd!

Met dank aan Wouter voor de hulp en de pannenkoeken en aan Ingrid voor de foto's