Jeugdkampioenschap fase 2 (30/04/2022)

In de 2e  (en laatste fase) van het jeugdkampioenschap namen slechts 6 deelnemers deel. Jammer van de lage opkomst maar de aanwezigen treurden er alleszins niet om. Naast Robin, Rares, Bjorn en Niels waren ook Sarah en Jonas, beide benjamin, van de partij. Voor hen was het vooral een eerste ervaring in een competitieve setting.

Een poule van 6 dus, waarin iedereen tegen elkaar mocht spelen.

Sarah en Jonas deden het zeer goed, ook tegen de oudere jeugdspelers. Ze lieten zien dat ze al aardig een balletje kunnen slaan. In een onderlinge confrontatie kwam Sarah een set op voorsprong, waarna evenwel Jonas de volgende 3 sets (en dus ook winst) binnenhaalde. Jonas haalde de 5e plaats binnen ; Sarah werd 6e. Proficiat allebei!

Tussen Bjorn, Rares en Robin was het zeer spannend: Bjorn won nipt van Rares ; Rares won nipt van Robin, en Robin won van Bjorn -> ze wonnen elk 3 matchen, maar het was Robin die, door het beste setsaldo, 2e werd. Rares claimde de 3e plaats en Bjorn strandde op de 4e plaats.

Tegen Niels was geen kruid gewassen: hij won al zijn matchen.

Proficiat aan alle deelnemers!

Na de wedstrijden was het terug pannenkoekentijd: een mooie afsluiter van een gezellige sportnamiddag. 

Voor de podiumplaatsen in de eindrangschikking haalde Bjorn een 3e plaats (brons); Robin veroverde, dankzij een sterke 2e fase, de 2e plaats (zilver) en Niels eindigde, na winst in zowel de 1e en 2e fase, logischerwijs op de 1e plaats (goud). De andere eindplaatsen kunnen jullie terugvinden via onderstaande link.