Jeugdliga fase 1 (23/10/22)

De jeugdliga: altijd een leuk tornooi waar spelers van elk niveau zich thuis kunnen voelen. Het was deze keer niet anders, maar voor Jonas, preminiem bij onze club, een heel bijzonder moment want hij nam voor de allereerste keer deel aan een tornooi (en officiële wedstrijden)!

De 1e fase van het tornooi ging door in sporthal De Kluize in Oosterzele. Waar in vorige edities iedereen in 1 grotere poule speelde, speelde men nu in 2 rondes. Na de eerste ronde werden de spelers, op basis van hun resultaten, terug ingedeeld in een andere, 2e poule. Zo speelde iedereen in het 2de deel van de dag tegen spelers van min of meer hetzelfde niveau.

Bjorn, Niels, Rares, Robin en Jelle B mochten bij de 4 poules met de betere spelers meedoen (vanaf E4 en hoger).
Robin speelde in poule 1 tegen een D0, E4 en E6. Tegen Miel (E4) won hij alvast. Tegen Shawn (E6) moest hij weliswaar zijn meerdere erkennen. Ook tegen Cedric (D0) was hij niet opgewassen.
In poule 2 mocht Rares partij geven aan een D6 en 2 E4'n: Tegen 1 E4 pakte hij winst ; tegen de andere E4 (jong talent Lars (Nova)) speelde hij degelijk, maar moest hij toch de duimen leggen. Ook tegen Mauro (D6) kon hij niet stunten.
In poule 3 speelden Bjorn en Jelle een Zottegems onderonsje, samen met nog 2 E4'n. Jelle speelde enkele goede matchen, maar trok in alle matchen uiteindelijk wel aan het kortste eind. Bjorn had minder moeite met zijn tegenstanders en was foutloos.
Onze preminiem Jonas speelde in poule 6 tegen een E6 en 2 andere NG's. Een setwinst was voor hem vanzelfsprekend nog te moeilijk, maar hij kon in al zijn matchen al redelijk wat punten pakken. En voor de eerste keer in een drukke zaal met heel veel andere spelers deed hij het heel goed!

Na de eerste ronde werden de spelers aldus opnieuw herverdeeld in een andere poule.
Jelle was 4e in zijn poule geworden, dus mocht hij tegen andere 4e's uit andere poules verder spelen. Daarin klopte hij overtuigend Vince (E4), verloor hij nipt in de belle tegen Miel (E4), maar verloor kansloos tegen Remi (E4).
Robin en Rares waren elk 3e in hun poule geworden en mochten nu ook tegen elkaar in hun 2e poule spelen. Rares was heer en meester in zijn poule en won al zijn matchen. Robin kon echter, oa door slecht gelijmde rubbers, weinig inbrengen tegen zijn tegenstanders.
Bjorn en Niels, elk als eerste in hun eerdere poule, mochten nu in dezelfde poule spelen tegen de D0 en de D6. Niels zorgde direct al voor de verrassing door Cedric (D0) te verslaan en verloor nadien wel kansloos tegen Mauro (D6). Bjorn kon het kunststukje evenaren (winst tegen D0, verlies tegen D6). In een strijd om de 2e plaats mochten ze tegen elkaar spelen: Niels terug favoriet, maar het was nu toch eens Bjorn die, in de belle, aan het langste eind kon trekken: goed voor zijn vertrouwen alvast!
Jonas speelde in zijn poule tegen andere NG's. Dat het al wat meer kampte bleek uit het feit dat hij zijn allereerste setwinst kon vieren. Matchwinst zat er dan wel niet in, maar toch heel goed gedaan Jonas! Proficiat!

Het was terug een leuke editie van de jeugdliga, met wisselende resultaten maar met 100% Zottegemse inzet! En iedereen heeft zich goed geamuseerd, meer moet dat niet zijn.
Op 12 februari gaat de 2e fase van dit tornooi door in Maldegem. Tot dan!