Jeugdliga fase 2 (12/02/23)

De 2e fase van de jeugdliga ging door in Maldegem. Naast vaste klanten Rares, Robin en Jelle B., namen ook pre-miniemen Jonas en Sarah deel (voor Sarah was het de allereerste keer dat ze deelnam!).

Doordat het Belgisch kampioenschap dubbel op dezelfde dag doorging, waren er toch wel wat hoger geklasseerde spelers niet aanwezig. Hierdoor werden onze E4 spelers verdeeld over de eerste 2 poules.

Rares en Robin zaten in poule 1 en mochten het opnemen tegen elkaar maar ook tegen 3 andere E4'n en 2 E6'n. Rares haalde het daarin tegen alle E4'n, ook tegen Robin (al was het wel heel nipt). Tegen (sterke) E6'n Jolan (Merelbeke) en Shawn (Maldegem) kon hij echter niet zegevieren. Robin kon minder zijn stempel drukken maar kon toch tegen 2 E4'n winnen. Het was uiteindelijk Jolan (Merelbeke) die al zijn matchen en aldus ook overtuigend de poule won.

Jelle was ingedeeld in poule 2 met 4 E6'n en 2 NG's. Als hoogste klassementspeler kon hij zijn favorietenrol waar maken en won hij al zijn matchen, al moest hij toch 2x het onderste uit de kan halen (oa tegen Qiji Li (Merelbeke) en Obi (Nova)).

Jonas, die eerder al een paar keer meegedaan had aan de jeugdliga,  mocht het in poule 10 opnemen tegen 5 andere NG's. De tegenstand was (nog) iets te sterk voor hem, maar hij zal er alleszins terug veel uit geleerd hebben!

Sarah mocht spelen in poule 11, ook tegen 5 NG's. Ook hier was het (logischerwijs) nog wat moeilijk maar ze kon toch 1 wedstrijd winnen (3-1). Proficiat!

Hopelijk heeft iedereen zich terug ferm geamuseerd en we kijken al uit naar de 3e (en laatste) editie van de jeugdliga dit seizoen (op zondag 23 april 2023).

Dank nog aan Stephan Standaert voor het vervoer en de begeleiding van onze jeugd!