Open Deinze Toernooi (2023-04-01)

Met maar liefst 8 spelers trokken we naar Deinze om nog eens het beste van zichzelf te geven!

In de reeks E6-E2 reeks speelden Stijn, Jelle B, Rares en Robin mee.
Robin speelde foutloos in zijn poule tegen oa Marieke uit Rooigem (bronzen medailliste Dames D enkel op het BK). Als logische winnaar van zijn poule was hij in de 1/8e finales de betere van een andere E4-speler. De kwartfinale was evenwel het eindstation voor hem.
Stijn haalde wisselende resultaten in zijn poule: hij kon 1 match winnen maar oa tegen Kyan uit Rooigem moest hij nipt de duimen leggen in een belle. 3e in de poule en jammer genoeg niet door naar de volgende ronde.
Jelle B stootte in zijn poule (met winst tegen 2 E2'n en verlies tegen een E4) door naar de 1/8e finales. Daarin versloeg hij een E4, om daarna het onderspit te moeten delven tegen Marieke (E4 Rooigem).
Rares had enkel aan Jonas (E4 uit Rooigem) een taaie klant, maar was uiteindelijk in elke match de betere in zijn poule. Ook de 1/8e finales stoomde hij door. In de kwartfinales verloor hij evenwel van een sterk spelende Virgile (E4 uit Rooigem).

In de reeks E2-D4 namen Jelle M, Bjorn en Niels deel. 
Jelle M speelde in zijn poule tegen een E0 en 2 E2'n. De E2'n kon hij de baas maar hij moest toch de duimen leggen tegen de sterk spelende E0 uit De Pinte. Een 2e plaats voor Jelle in de poule maar helaas net niet voldoende om door te stoten naar de kwartfinales.
Bjorn moest tegen 2 E2'n spelen. Tegen beide tegenstanders was het allesbehalve makkelijk, maar kon hij toch de overwinning meenemen. Bjorn zo eerste in zijn poule en door naar de kwartfinale. Niels had ook maar 2 tegenstanders (ook in zijn poule gaf iemand verstek). Tegen 2 E2'n kon hij redelijk makkelijk winnen en ook hij door naar de kwartfinales.
Bjorn speelde in zijn kwartfinale een zeer spannende en sterke partij tegen D6 speler Jasper uit Erembodegem. Hij haalde het uiteindelijk met 3-1. In de halve finales maakte hij helaas te veel unforced errors tegen D4 speler Marco uit Stekene. Verlies en dus uitschakeling was dan ook zijn deel.
Niels won in zijn kwartfinale relatief eenvoudig van een E0 en in de halve finale mocht hij tegen de E0 spelen die eerder tegen Jelle M had gewonnen. Met veel moeite won hij de match. In de finale was hij een maatje te sterk voor D4-speler Marco. Proficiat Niels en Bjorn met de respectievelijke 1e e 3e plaats in deze reeks!

In de namiddag deden Jelle B., Rares en Robin ook nog eens mee in de reeks E4-D6.
Rares had het daarin niet onder de markt want hij verloor terug tegen Virgile (E4) en ook tegen een E0. 3e in zijn poule en helaas niet door naar de volgende ronde.
Robin won, net als zijn tegenstanders, 1 match. Hij ging, na telling van onderling gewonnen sets, helaas niet door naar de volgende ronde.
Jelle B won tegen 2 E4'n (waaronder 1 met forfait) en verloor tegen een E0. Als 2e mocht hij naar de volgende ronde. Daar bleek een E4 de betere te zijn.

Stijn speelde dan weer mee in de reeks E4-NG. Daarin kon hij 2 van zijn 3 tegenstanders verschalken en als 1e zijn poule mocht hij naar de 1/8e finales, waar hij weliswaar sneuvelde.

Jelle M probeerde zijn kunnen in de reeks D6-D0. Tegen een E0, D6 en 2 D2'n moest hij evenwel zijn meerdere erkennen. Logischerwijs dan ook geen volgende ronde voor hem.

In de late namiddag namen Jelle M-Jelle B, Bjorn-Niels en Rares-Benedikt ook nog deel aan het dubbelspel waarin B- tot NG-spelers mochten deelnemen. Het werken met een voorgift was hier dan ook logisch.
Kersverse Belgisch kampioenen dubbel Heren E Bjorn en Niels gingen echter al meteen en onverwacht onderuit tegen een D6-E4 duo, al was het wel in een belle. Ook Rares en Benedikt moesten nipt de duimen leggen tegen een C0-E2 duo.
De Jelles wonnen wel hun openingsmatch tegen een D2-NG koppel en ook daarna wonnen ze hun 1/8e finales. De kwartfinale was evenwel het eindstation. Er werden daarna nog wat matchen gespeeld onder de 'verliezers'. 

Het was terug een lange en vermoeiende dag maar met veel mooie prestaties: 2 achtste finales, 4 kwartfinales, 1 halve finale (brons) en 1 finale (goud) voor onze jeugdige spelers. Proficiat! 

Na het dubbelspel was bij iedereen de pijp uit en trokken we nog even naar de McDonald voor zeer verdiende frietjes en hamburger(s)!