Open Deinze Tornooi (10/04/22)

Het einde van het seizoen is nabij en een aantal leden, waaronder een groot deel van onze jeugdclan, wilden nog eens het beste van zichzelf geven, ook al om de kans voor een stijging van klassement naar volgend seizoen toe te verwezenlijken. Maar daarvoor moesten natuurlijk ook goede prestaties neergezet te worden.

Benedikt had zich ingeschreven in de zware reeks D0-C0. Tegen een C0, C4, C6 en D0 werd hij wel op geen enkel moment van tafel gespeeld, maar het niveauverschil was duidelijk te groot. Een logische 0 op 4 was zijn deel.

Jelle M. waagde zich aan de reeks E0-D0. Daarin won hij wel zijn 1e wedstrijd tegen een D4 maar nadat 1 van de spelers uit zijn poule zeer laattijdig (en dus onverwacht) nog was komen opdagen, was hij zijn positieve spirit wat kwijt. Deels hierdoor kon hij geen match meer winnen in zijn poule. Dit was dan ook niet genoeg om door te stoten naar de volgende ronde.

Rares had zich als enige ingeschreven in de reeks E6-NG. In zijn poule rekende hij met groot gemak af met al zijn tegenstanders. In de volgende ronde verloor hij daarna ietwat verrassend van een NG.

In de reeks E0-E6 speelde Daan in zijn poule aardig mee maar kon maar 1 match naar zich toe trekken.
Jelle B. rekende in zijn poule oa af met 2 E4 'en maar 1 verliesmatch (tegen een E4) kostte hem de 1e plaats in de poule (en een plaats in de volgende ronde). Jammer maar wel ijzersterk gespeeld!
Niels kwam misschien wel in de zwaarste poule terecht met allemaal spelers die eerder al 1 of meer D-spelers hadden gewonnen. Ondanks een grote vechtlust (en 3 belles!), kon hij maar 1 match winnen (tegen een E6). 

Bjorn was in zijn poule op dreef en versloeg alle tegenstand (E0, E2, E4 en E6): 1e in zijn poule en door naar de volgende ronde. In de kwartfinale en halve finales versloeg hij respectievelijk een E2 en een E0. Een zeer mooi parcours dat weliswaar eindigde met verlies in de finale tegen een E2.

Nathan speelde in de namiddag de reeks NG-recreanten mee: zijn eerste tornooi ooit en dus was hij wel wat nerveus. In zijn poule stond hij zeker zijn mannetje en kon zelfs ook een match winnen. Goed gedaan! Voor Nathan een eerste positieve ervaring in een competitieve setting: dat smaakt naar meer! 

Jelle M. kon in de reeks E2-D6, ondanks 2 belles, geen match naar zich toe trekken. Vechtlust was er alleszins genoeg!

In de reeks E4-E6 was de Zottegemse jeugd ook allompresent: 
Daan won oa in zijn poule een E4 en een E6. Mooi resultaat maar niet genoeg om door te gaan naar de volgende ronde.

Jelle B. was ook terug sterk bezig en klopte terug een E4 en ondanks 1 verliesmatch werd hij alsnog 1e in zijn poule.

Rares won in zijn poule al zijn matchen, waaronder 2 E4'en: hij probleemloos door naar de volgende ronde!

Ook Bjorn wilde niet onderdoen en ook hij won zijn poule zonder verliesmatch.

Niels walste eveneens over zijn tegenstanders: ook hij op naar de volgende ronde!

Maar liefst 4 Zottegemnaren bij de laatste 8: rechtstreekse duels tussen hen waren dan ook onvermijdelijk.
Bjorn (na winst tegen Jelle B.), Rares en Niels schaarden zich bij de laatste 4. In de halve finales won Niels zijn match tegen een E4 uit Rooigem. Bjorn en Rares vochten onderling voor de andere finaleplaats: Rares domineerde het begin van de match en kwam 2-0 voor. De strijd leek gestreden, maar Bjorn kwam toch nog op karakter terug en won alsnog in de belle: door het oog van de naald!
Rares won de strijd om de 3e plaats ; Bjorn en Niels mochten strijden om het goud: daarin was Niels eens temeer de sterkste!
Een volledig Zottegems podium! Wauw!

Een heel mooie maar ook heel vermoeiende dag waarin de laatste matchen pas gedaan waren na 20u 's avonds.

Proficiat aan alle deelnemers voor hun inzet, prestaties en het verdedigen van de Zottegemse kleuren!