Provinciaal Criterium OLV (03/10/21)

Zondag 3 oktober werd het Provinciaal Criterium OVL voor de jeugd, veteranen en dames gehouden in de sporthal van Ninove.

Bjorn en Niels namen deel bij de miniemen ; Rares trad aan bij de juniors.

 

Bij de miniemen toch een grote reeks met 21 deelnemers die werden onderverdeeld in 4 poules. Bjorn en Niels wonnen makkelijk hun poule die voornamelijk uit NG spelers bestond. Ook in de kwartfinales kenden ze geen probleem. In de halve finales streden ze onderling voor een finaleplaats: daarin toonde Niels zich de betere, al had Bjorn in de 4e set (en een 10-6 voorsprong) toch een belle voor het grijpen, maar hij verloor alsnog de set (en de match). Bjorn eindigde op een 3de plaats na winst tegen Jonas (E6 - Rooigem). Niels moest het in de finale opnemen tegen Wannes Vandewiele (E2 - Sint-Pauwels) van wie hij nog nooit gewonnen had. Ook nu moest hij de duimen leggen maar speelde niettemin een goede wedstrijd en hield het spannend. Niels eindigde dus 2de in de stand.

Rares begon in zijn poule bij de juniors met een 2-3 verlies tegen een E6 en dat bleek nadien de match te zijn die hem een doorgang naar de volgende ronde kostte. Tegen Siebe (C6 - Deinze) verloor hij dan wel logisch, maar zijn andere 2 wedstrijden won hij makkelijk. Zo eindigde hij op een mooie 3e plaats in zijn poule.