Provinciaal Criterium OVL Heren E & D (25/09/22)

Robin, Rares, Jelle M, Bjorn en Niels waren present op het Provinciaal Criterium OVL in sporthal De Kluize in Oosterzele.

's Morgens werd de Heren E reeks gespeeld.

Daarin speelde Robin in een poule van 6 . Hij won 1 E4en 2 E6'n, maar moest het oa afleggen tegen Stijn (E4 uit Merelbeke) en Jonas (E4 uit Rooigem).  Een mooie 3e eindplaats in de poule, maar net niet voldoende om door te gaan (enkel 1e 2 van elke poule gingen door).

Rares had 4 tegenstanders in zijn poule. Een E4 en een E6 was hij meester. Keo (E2 uit Eeklo) en Remy (E4 uit Ronse) versperden hem echter de weg naar de volgende ronde. Net als Robin eindigde hij op een 3e plaats in zijn poule.

Bjorn had het in zijn poule vooral moeilijk tegen Melvin (E6 (en ex-E0) uit Rooigem), maar kon uiteindelijk deze match en ook zijn andere matchen (tegen 2 E4'n en 1 E6) naar zich toetrekken: 1e in zijn poule en dus naar de kwartfinales.

Niels zat in een lastige poule met oa aanstormend talent Lars (E4 uit Nova) en noppenspeler Yannick (E4 uit Eeklo). Hij kon beide partijen uiteindelijk en met veel moeite toch tot een goed einde brengen. Ook Virgile en Otto (respectievelijk E4 en E6 uit Rooigem) gingen voor de bijl. Zo vervoegde Niels zijn broer in de kwartfinales.

In de kwartfinales mocht Bjorn het opnemen tegen talent Lars. Zijn eerste 2 sets kon hij nipt winnen, daarna verloor hij bijna kansloos de volgende 2 sets. In de belle kon hij Lars toch van zich afhouden en stootte hij zo door naar de halve finales.  Daar trof hij opnieuw Jonas (E4 uit Rooigem) aan: altijd een moeilijke opdracht, maar ondanks een vroeg setverlies wist hij zich weer in de wedstrijd te werken en won hij met 3-1. Op naar de finale!

Niels gaf in de kwartfinales Melvin (E6 uit Rooigem) partij. Net als Bjorn had ook Niels het zeer moeilijk tegen deze ondergeklasseerde speler. Uiteindelijk kon hij toch met 3-1 zegevieren. In de halve finales speelde hij tegen Stijn (E4 uit Merelbeke), een speler vooral gekend om zijn zeer agressief aanval/topspinspel. De foutenlast bij Stijn was echter te hoog en Niels ging zonder veel kleerscheuren door naar de finale.

De broers terug tegen elkaar in een finale: Niels maakte daarin zijn topfavorietenrol terug waar en versloeg Bjorn met 3-1. Proficiat aan beiden!

In de namiddag speelde Jelle M in de heren D reeks. Met 2 D0'n en en D6 was het voor hem geen makkelijke opdracht. Tegen Semeon (D0 uit Rooigem) verloor hij nog kansloos. Tegen Maarten (D0 uit Merelbeke) won hij dan wel. Winst tegen de D6-speler zou hem een 2e plaats in de poule verzekeren en een ticket voor de kwartfinales. Helaas kon hij zeer moeilijk uit de voeten met de service van de tegenstander (en de daaropvolgende aanval): verlies was dan ook logisch.

Proficiat alvast aan alle deelnemers!

Onze dag werd nog wat opgefleurd door supporter Ar-Jan Devydt die tot vorig jaar nog bij Egmont speelde en nu in Pakistan bij de ambassade werkt.
Bedankt om eens langs te komen Ar-Jan! Het was leuk jou nog eens te zien!