Provinciaal Criterium OVL leeftijdsreeksen (02/10/2022)

Onze jeugdspelers Bjorn, Niels, Rares en Robin trokken deze keer naar Ninove om daar het beste van zichzelf te geven op het provinciale criterium bij de kadetten en de juniors.

'S morgens waren de kadetten al aan zet: er werd gespeeld in 3 poules van 6 spelers, waarbij de eerste 2 doorgingen naar de knock-out fases.
Bjorn zat in poule 2 waarin hij oa Virgile en Jonas (E4'n uit Rooigem) partij mocht geven. Beiden bleken terug een zware opgave te zijn: Virgil dwong hem tot het uiterste, waarin Bjorn met het kleinste verschil (11-9 in de belle) toch nog de overwinning kon claimen. Ook tegen Jonas moest hij terug het onderste uit de kan halen, maar uiteindelijk won hij ook die match en behaalde hij de 1e plaats in zijn poule.

Niels had wat minder moeite in zijn poule en bereikte, oa na overwinningen tegen een sterke Jolan (E6 uit Merelbeke) en Ides (E4 uit Rooigem) de kwartfinales.

Niels nam het in de kwartfinales op tegen Barry (E4 ook uit Rooigem): 3-1  winst leverde hem een plaats in de halve finales op tegen... Bjorn (die in de kwartfinales vrij was). Eens te meer bleek Niels te sterk, maar eens te meer moeten we zeggen dat het verschil tussen beiden toch kleiner en kleiner wordt ; het kan niet anders of  dat Bjorn toch eens de scalp van zijn broer zal pakken, alleen was het deze keer (nog) niet.

Niels dus naar de finale tegen topfavoriet Semeon (D0 uit Rooigem): de eerste set pakte hij nog verdiend, maar daarna stak Semeon toch een tandje bij. Uiteindelijk werd het 3-1 voor Semeon.

Bjorn won daarna nog de strijd voor de 3e plaats tegen Jolan (E6 - Merelbeke).

Plaatsen 2 en 3 voor Egmont bij de kadetten: mooi!

Rares en Robin verdedigden de Egmontse kleuren bij de juniors

Rares zat in in een poule met oa Deinze-talent Cedric (D0), maar de andere tegenstanders moest hij wel aankunnen. Tegen 2 NG's won hij nog vlot, maar daarna liet hij zich toch verrassen tegen een E6 uit Aalst. Kwalificatie voor de volgende ronde ver weg, maar misschien kon hij toch nog verrassen tegen topfavoriet Cedric. Rares speelde tegen Cedric een dijk van een wedstrijd met ongelooflijk goed aanvallend tafeltennis, maar kwam in elke set telkens nipt te kort (de 3-0 nederlaag was dan ook een zeer hard verdict).

Robin zat in een moeilijker poule want hij moest de strijd om de 1e/2e plaats aangaan met oa 2 sterke D6'n. Beide D6'n verloor hij weliswaar, al speelde hij tegen Mauro (D6 uit Olsene) een zeer sterke partij. In zijn laatste poulewedstrijd kon hij toch eervol de arena verlaten na een mooie overwinning tegen een sterke Wolf (E6 uit Merelbeke).

Onze jeugd toonde eens te meer hun kunnen en zetten Egmont nog maar eens op de Oost-Vlaamse kaart! Proficiat!