Provinciale kampioenschap (08/01/2022)

Wouter en Benedikt traden samen aan in het dubbelspel in de reeks heren dubbel D. Eerste match vrij, daarna de vuurdoop voor ons onuitgegeven duo, waarin ze in een belle aan het langste eind trokken. Ook de volgende wedstrijd wonnen ze in een belle (en wat geluk) waarna ze de finale mochten spelen. Daarin was de tegenpartij met 3-1 te sterk, maar het was alleszins een geslaagde entrée met een mooie 2e eindplaats.


In het dubbelspel heren E namen Bjorn en Niels en anderzijds Jelle en Daan deel. Jelle en Daan moesten al direct tegen een sterk team spelen (2x E0) . De reeksen dubbel waren met rechtstreekse uitschakeling dus het was dan ook al direct voorbij voor hen. Bjorn en Niels konden wel hun openingsmatch winnen, maar de halve finales waren voor hen evenwel het eindstation. Maar hier toch een mooie gedeelde 3e eindplaats.

In het enkelspel heren E begonnen Robin, Daan, Jelle, Bjorn en Niels met vol goede moed aan hun wedstrijden. De eerste 2 van elke poule gingen door. Aangezien de meeste poules maar uit 3 spelers bestonden, was minstens 1 overwinning dan ook noodzakelijk. Met in elke poule minstens een E0 of een E2 was dit voor onze jeugdspelers zeker niet evident. Robin speelde, als enige van onze Zottegemnaren, in een poule van 4: tegen een E0 was niemand van de poule opgewassen, dus het werd een strijd om de 2e plaats. Daarin wonnen de 3 concurrenten elk een match waardoor er onderling sets moesten worden geteld. Helaas was zijn overwinning in de poule niet voldoende om door te stoten. Daan moest het eveneens opnemen tegen een E0 en ook tegen een E4. Ondanks verlies tegen de E0 speelde hij wel een dijk van een wedstrijd tegen de E4-speler, die hij echter in de belle nipt niet kon winnen. Ook hier exit Daan. Jelle had, net als Daan, dezelfde klassementspelers als tegenstander, maar kon helaas geen vuist maken tegen oa de speler die later de reeks zou winnen.Bjorn nam het in zijn poule op tegen een E0 en een E6 en won beide overtuigend: op naar de volgende ronde! Ook Niels kon niet achterblijven en deed wat hij moest doen (ook tegen een E0 en een E6): tegen de E0 won hij overtuigend, tegen de E6, die wel 1 of 2 klassementjes meer waard was, moest hij echter wel het onderste uit de kan halen. Ook Niels door naar de volgende ronde. In de volgende rondes (met rechtstreekse uitschakeling) konden zowel Bjorn als Niels hun 2 volgende wedstrijden winnen (Bjorn zelfs zijn 2e E0 van de dag!) en zo stonden ze in de halve finale. Daar moesten ze evenwel hun meerdere erkennen tegen respectievelijk een E2 en een E0. Boeken toe maar ook hier dus een mooie gedeelde 3e plaats voor hen.
Een eerste dag van de provinciale kampioenschappen met veel inzet en topresultaten waarbij we maar liefst 6 medailles mee naar huis mochten nemen (en ja, medailles voor het dubbel tellen we graag ook dubbel 😁): 2 x zilver (dubbel heren D), 4 x brons (2x enkel heren E & 1x dubbel heren E).