Provinciaal kampioenschap (09/01/2022)

Op zondag waren we weer paraat, nu voor de leeftijdsreeksen.

In het enkelspel heren miniemen stootten Bjorn en Niels, na poulewinst, elk vlot door naar de halve finales waar zich, net als vele malen tevoren,  terug een broedermoord moest voltrekken: deze wedstrijden zijn nooit echt aangenaam (lees 'broedermoord'), want de wedstrijd was niet alleen spannend, maar er was ook de normale en grote hoeveelheden spanning tussen hen beiden: Bjorn verloor terug van zijn broer (3-1), maar het wordt in de onderlinge confrontaties toch wel spannender en spannender. Niels dus door naar de finale waar hij één van zijn zwarte beesten Wannes (E2) op zijn pad vond. Niels begon wat minder aan de wedstrijd, maar langzamerhand kon hij zijn niveau ferm optrekken. Na een 0-2 achterstand kwam hij terug in de wedstrijd (1-2) en had hij zelfs een setbal om zich op gelijke hoogte te trekken, maar kon echter niet het winnende punt maken: 1-3 verlies. Niels dus 2e ; Bjorn gedeeld 3e.

In het enkelspel heren junioren deden Robin, Rares, Jelle en Daan mee. De eerste plaats halen in hun poules was moeilijk (minsten E0 als tegenstanders), dus onze jongens moesten zich concentreren op de 2e plaats.

Robin werd, oa dankzij een mooie prestatie tegen een sterke E6, 2e in zijn poule. Een C4 in zijn poule was logischerwijs wat te hoog gegrepen, alhoewel hij wel een setje wist te bemachtigen! Sterk!

Rares was een tijdje out geweest met een gebroken vinger. Nog altijd hinder hiervan ondervindend kon hij ook niet zijn beste spel naar boven halen. Een E6 van Olsene (die oa reeds een D0 in competitie wist te kloppen) was te sterk. Een overwinning tegen een NG was niet genoeg om door te stoten in zijn poule.

Jelle speelde ondanks verlies tegen een E0 daarin wel een sterke partij. Zijn andere 2 wedstrijden won hij vlot. Ook hij door!

Daan kon in zijn poule 2 wedstrijden naar zich toe trekken (tegen een E6 was het weliswaar nipt) en mocht als 2e in zijn poule naar de volgende ronde.

In de 8e finales een Egmonts onderonsje: Robin tegen Daan! Zij kennen elkaar door en door en het werd dus een zeer spannende wedstrijd. Robin kon in de belle het laken naar zich toe trekken. Daarna verloor hij weliswaar in de kwartfinales van een C6.
Ook Jelle mocht nog eens het beste van zichzelf geven in de 8e finales: tegen een E6 (zelfde als waartegen Rares had verloren) kon hij echter geen vuist maken.

In het dubbelspel heren miniemen weinig deelnemers: Bjorn en Niels mochten dan ook direct de halve finale spelen, die ze makkelijk wonnen. In de finale namen ze het op tegen een E2/NG, die ze met redelijk gemak wisten te verschalken: 1e en goud!

In het dubbelspel heren junioren namen ook hier Robin-Rares en Jelle-Daan de uitdaging aan. Robin en Rares haalden daarin de halve finale maar moesten daar de duimen leggen tegen een duo C4/C6. Ook Jelle en Daan wisten de halve finales te bereiken maar dit was eveneens voor hen het eindstation (verlies tegen 2x E0). Voor onze juniors dus elk een gedeelde 3e plaats.

Ook op deze 2de dag van de provinciale kampioenschappen veel mooie resultaten van onze Egmontse jeugd en maar liefst 8 medailles: 2 x goud (dubbel miniemen jongens), 1 x zilver (enkel miniemen jongens) en 5 x brons (1x enkel miniemen jongens en 2x dubbel junioren jongens).

Aan alle deelnemers een dikke proficiat voor hun inzet en resultaten!