Toernooi Merelbeke (03-04/09/22)

Zaterdag: E4-NG, E0-E2 & E-reeks

Op zaterdag werd onder meer de reeks E4-NG gespeeld. Robin, Rares, Daan en Jelle B. namen deel.

Daan won in zijn poule dan wel van een NG ; tegen zijn andere 2 tegenstanders (E4 en E6) trok hij dan weer aan het kortste eind. 1 overwinning was  jammer genoeg niet voldoende om door te stoten, maar toch verdienstelijk en met veel inzet gespeeld!

Rares won 2 tegenstanders en kwam daardoor op een gedeelde 2e plaats in zijn poule. Helaas had hij een minder goed setsaldo dan zijn concurrent die evenveel matchen had gewonnen: net niet door de poule dus ; niettemin goed gespeeld!

Jelle B. won, net als Rares, 2 tegenstanders en moest maar nipt de duimen leggen tegen een (72e-jarige!) E4. 2e in zijn poule en door naar de 1/16e finales. Dit was evenwel een het eindstation want hij verloor zijn match tegen een E6. Toch een mooie eindplaats!

Robin won moeiteloos al zijn wedstrijden in de poule (waaronder een E4) en mocht, net als Jelle B., zijn opwachting maken in de 1/16e finales. Daarin was een E4 te sterk. Toch sterk gespeeld!

De reeks E2-E0 werd in 1 grotere poule van 7 deelnemers gespeeld: wie de meeste wedstrijden won, was winnaar van de reeks! Bjorn en Niels overwonnen daarin beiden al hun tegenstanders (al moest Bjorn het wel een 2-tal keer doen op karakter (2 belles) tegen 2 E0'n). Hun laatste wedstrijd was tegen elkaar voor de 1e plaats: ook hier trok Niels opnieuw aan het langste eind. Niels 1e en Bjorn 2e in de eindrangschikking!

In de namiddag werd de E-reeks gespeeld: Jelle B. verloor dan wel van een E2 en een E6, maar tegen een andere E6 uit Merelbeke, haalde hij maar mooi een 2-0 achterstand op en won alsnog in de belle: nice! Als 3e in de poule jammer genoeg geen volgende ronde voor hem.

Robin verloor in zijn poule de eerste match nipt tegen een E4. In zijn andere wedstrijd moest hij het opnemen tegen een E0. Daarin kon hij de zege in een belle naar zich toe trekken: knappe overwinning! Met slechts 3 spelers in de poule en elk 1 overwinning en elk evenveel gewonnen sets kwam het uiteindelijk aan op het puntensaldo: Robin was hierin (met 8 punten minder) pas derde, dus jammer genoeg geen volgende ronde voor hem. Wel een paar ijzersterke partijen gespeeld!

Ook Rares legde in zijn poule een E0 het vuur aan de schenen maar moest nipt buigen in de belle. Tegen zijn andere tegenstanders won hij vlotjes, zo ging hij als 2e in zijn poule door naar de volgende ronde. Met mooi aanvallend tafeltennis ging hij verder op zijn elan en won hij zijn matchen in de 1/16de en de 1/8e finales. In de kwartfinales wist hij zich echter geen raad met de (trage) topspinballen van zijn tegenstander (E0). Eindstation kwartfinales dus voor Rares, die echt hoog niveau speelde die dag. Proficiat!

Bjorn en Niels wonnen zeker niet zonder moeite hun poule en stootten ook door naar de 1/16de finales.  Uiteinelijk gingen ze 'all the way'. Onderweg kende Niels (net zoals Bjorn de week ervoor in Wielsbeke) ongelooflijk veel moeite met sterke Jonas (E4 uit Rooigem), maar kon in de belle uiteindelijk toch overwinnen. Bjorn moest dan weer alles uit de kast halen in zijn halve finale tegen de killer van Rares (E0). Een 2-0 achterstand kon hij nog ophalen met veel strijdlust en in de finale mocht hij (opnieuw) zijn broer Niels het hoofd bieden. Bjorn nam de beste start en had bij een 2-1 voorsprong 2 matchballen. Niels kroop alweer door het kleinste gaatje, won uiteindelijk  de set en ook de belle (14-12), na ook in die laatste set een matchpunt tegen te hebben gehad. Zeer spijtig voor Bjorn, die nu hopelijk wel het besef heeft dat zijn broer wel degelijk 'te pakken' is. Hopelijk lukt het hem een volgende keer! Proficiat allebei!

Zondag: D4-E2 & D-reeks

Op zondag deden Bjorn, Niels en Jelle M. mee aan de reeks D4-E2. Jelle M. kon in zijn poule een D6 verslaan. Zijn overige 2 D4-tegenstanders kon hij ondanks enkele spannende sets, niet overwinnen. 3e in de poule en jammer genoeg niet door naar de volgende ronde.

Bjorn was niet in zijn nopjes en kon in zijn poule niet overtuigen al wist hij wel een D4 te verschalken. Mooie overwinning toch. Weliswaar ook voor hem geen volgende ronde.

Niels won verrassend al zijn matchen in zijn poule redelijk vlot (waaronder een paar D4'n) en stoomde door naar de kwartfinales: daarin nam hij het op tegen opnieuw een D4, die hij, na 2-0 achterstand in sets, toch nog won in de belle. In de halve finales versloeg hij nog een E0 en speelde hij voor de eerste plaats tegen een D6 (die vroeger nog C0 was geweest). Verdiend kwam hij 2-0 op voorsprong, maar toen liet hij het mentaal wat afweten. De tegenstander speelde hierop natuurlijk in en kon de wedstrijd volledig omkeren. Niels dus uiteindelijk en onverwacht 2e in deze zwaardere reeks: sterke prestatie!

In de namiddag waagde Jelle M. nog zijn kans in de D-reeks. Daarin nam hij het op tegen 2 D2'n en een D6. 2 verliesmatchen tegen de D2's (waarvan 1 in de belle) zorgden al voor de uitschakeling. Maar tegen de D6 eindigde hij toch in schoonheid en won hij in de belle.

Het was een zwaar maar sportief mooi weekend met veel Egmontse inzet en een aantal heel mooie resultaten! Belooft veel goeds voor de komende competitiewedstrijden.

Proficiat aan onze deelnemende Zottegemse jeugd en ook aan Jelle M. natuurlijk (die net geen jeugd meer is :)).