Toernooi Merelbeke (04/09/21)

Het nieuwe (hopelijk coronavrije) seizoen wilden we met veel goesting aanvatten: Jelle B., Rares, Alex, Bjorn en Niels deden dan ook mee met het tornooi in Merelbeke.

's Morgens stond de reeks E4-NG op het programma. De reeks begon in poules dus iedereen kon al minstens een 3-tal wedstrijden spelen.

In poule 4 kon Rares met overtuiging 2 NG's winnen, anderzijds verloor hij kansloos tegen een E4 en een E6: 3de plaats in de poule en net niet genoeg om door te stoten.

In poule 5 moest Jelle B. het opnemen tegen een E4, E6 en NG. Ondanks goed spel en oa een belle, kon hij helaas geen enkele wedstrijd naar zich toe trekken.

In poule 6 was Bjorn favoriet maar een 'noppe'-speler (E6) verstoorde het feestje. Resultaat: 3 spelers in de poule met evenveel gewonnen wedstrijden (2), maar in de onderlinge resultaten kon hij toch als 2e in de poule doorgaan.

In poule 7 was Niels ook favoriet. Ook hij moest het onderspit delven tegen een kersverse E6 (met evenwel al een jarenlange ervaring als recreant). Als 2de in zijn poule kon hij, net als zijn broer doorgaan naar de volgende ronde.

In poule 11 nam Alex het op tegen een E4, E6 en een NG. Net als Jelle B. kon hij nog een belle uit de brand slepen, maar te weinig voor een overwinning in de poule.

Bjorn nam het in de volgende ronde met succes op tegen een E6, maar moest daarna het onderspit delven tegen opkomend talent Virgile (E4) uit Rooigem.

Niels won eerst tegen een E6, daarna won hij ook verrassend makkelijk tegen Marieke (E4 uit Rooigem). Ook Kyan (NG en talentje uit Rooigem) kon hem niet tegenhouden. Na opnieuw een overwinning tegen een E4 uit Damme, was Virgile aan de beurt: hij kon vrij overtuigend de uitschakeling van zijn broer 'wreken'. En toen stond hij in de finale... tegen... Johan, van wie hij eerder in de poule had verloren. Ook hier moest hij terug zijn meerdere erkennen, maar eindigde hij toch op een mooie 2de plaats!

De reeks E4-NG duurde wat langer dan verwacht. We moesten dan ook een tijdje wachten op de start in de reeksen E en NG. Beide reeksen werden gespeeld met rechtstreekse uitschakeling. In de NG-reeks kon Alex zijn goede vorm niet doorzetten en werd meteen uitgeschakeld. Jelle moest het meteen opnemen tegen een E2 en speelde een verdienstelijke wedstrijd maar moest, ondanks een setwinst, uiteindelijk wel de duimen leggen. Ook Rares trad aan tegen een E2 die hij in een spannende belle versloeg: een mooie overwinning! Daarna was evenwel terug Virgile de 'Egmontkiller'. Bjorn kon zich in zijn partij tegen een geroutineerde E4 niet doorzetten en ook hij verloor zijn wedstrijd. Niels was zijn eerste wedstrijd vrij, maar moest dan meteen tegen een E0 spelen: een logische nederlaag was dan ook zijn deel.

Al bij al een geslaagde dag voor de jeugdspelers van TTC Egmont met veel leuke matchen en tevens ook een gezellig samenzijn. Met een tevreden gevoel trokken we dan ook omstreeks 16u30 huiswaarts.