Toernooi Rixensart (26/03/23)

De 2 Jelles en Rares deden mee aan het toernooi in Rixensart. In de reeks D6-E4 probeerden ze hun slag te slaan. De deelnemers werden verdeeld in 8 poules van 5 à 6 spelers. De eerste 4 van elke poule gingen door naar de volgende ronde.

In poule 5 nam Jelle B het op tegen een E0, 2 E2'n en 2 E4'n.  Als underdog won hij maar mooi tegen een E4, een E2 en... tegen de E0. Sterk! Een 2e plaats in de poule was zijn deel en meer dan voldoende om door te stoten naar de 1/16e finales. Daarin verloor hij weliswaar van een E4 maar hij heeft toch een sterk toernooi gespeeld! Proficiat!

Rares speelde in poule 6 tegen 3 E2'n en 2 E4'n. Rares had een begenadigde dag want hij maakte komaf met al zijn tegenstanders. 

'Grote' Jelle M was als enige D6 vanzelfsprekend reekshoofd en speelde in poule 1 tegen 2 E2'n en 2 E4'n.  Hij verloor hierin maar 1 match en stootte, net als Rares, door naar de 1/16e finales.

Beiden bleven daarna maar winnen (Rares won oa tegen Timeo Vizzini, die op het BK enkele Heren E nog een 8e plaats behaalde! Straf!). Het lot bracht Rares en Jelle M uiteindelijk bij elkaar, jammer genoeg niet in de finale maar wel in de halve finale. Daarin toonde Jelle M zich de sterkste (3-1). In de finale moest Jelle M wel het hoofd buigen tegen een zeer sterke E2: een sterke 2e plaats! Rares won nog de strijd om de 3e plaats! Proficiat beiden!

Onze jeugd, deze keer in de personen van Jelle, Jelle en Rares, zetten ook in Rixensart onze club in de schijnwerpers, en dit met heel mooi tafeltennis en mooie resultaten! Proficiat!