Toernooi TTC Denderleeuw (17/12/22)

Rares, Robin, Bjorn en Niels namen deel aan het toernooi in Denderleeuw. Niet met frisse kopkes alleszins, want het dubbelkampioenschap van de avond/nacht ervoor zat wellicht nog ferm in de kleren.

Het viertal startte 's morgens in de E-reeks waarin een 20-tal spelers deelnamen. 4 poules van 5 spelers: er konden alleszins genoeg wedstrijden gespeeld worden.

Ondanks een uitschuiver tegen een E6, nam Rares in zijn poule wel verrassend en verdiend de maat van een E0 en een E2. Hij stootte dan ook door naar de kwartfinales. Ook Robin speelde sterk tegen oa 2 E0's, waartegen hij bij beide een belle speelde en 1 daarvan kon winnen. Was zeker niet simpel want die mannen speelden met ('leuke') antipower en antitop rubbers. Ook Robin door naar de kwartfinales. Bjorn & Niels hadden als 'reekshoofd' iets minder moeilijker tegenstanders en wonnen dan ook probleemloos al hun poulematchen.

Alle 4 dus naar de kwartfinales en het werd alleen maar beter: Rares versloeg opnieuw een E0 (sterk!) en Robin won eenvoudig van een E6. Ook Bjorn & Niels vervoegden hen zonder veel moeite in de halve finales.

Alleen maar Egmont in de halve finales en de Zottegemse onderonsjes waren dus onvermijdelijk. Bjorn nam het daarin op tegen Rares. Net zoals hun voorgaande confrontaties was het terug zeer spannend, maar Rares moest toch opnieuw in de belle aan het kortste eind trekken. Niels had in zijn halve finale een stuk minder moeite met Robin.

In de strijd om de 3e plaats nam Robin veelal het initiatief  met goed aanvalspel en smashen. Hierdoor moest Rares het spel wat ondergaan. Robin won dan ook vrij comfortabel.

De zoveelste finale dit seizoen tussen de gebroeders Braet: als je head-to-head kijkt, was Niels nog altijd de topfavoriet, maar de laatste confrontatie had Bjorn toch gewonnen. Het beloofde dan ook terug superspannend te worden.  Zo gezegd, zo geschiedde: hoog niveau van hen beiden en belle moest terug beslissing brengen. Niels kon zich daarin nipt over de eindmeet spelen.

Niels 1e, Bjorn 2e, Robin 3e en Rares 4e: een gans Zottegems podium! Proficiat!

 

In de NG-E4 reeks verwachtten we dat Robin en Rares terug ver zouden komen. Hier ongeveer 24 deelnemers verdeeld over 4 poules.

Rares begon, net als in de eerste reeks, terug met een uitschuiver, nu tegen een NG (die weliswaar wel eerder de NG-reeks had gewonnen)). Maar de rest van zijn matchen won hij probleemloos. Robin won al zijn wedstrijden vrij eenvoudig ; enkel tegen een E6 moest hij tot het uiterste gaan.

In de kwartfinales wonnen ze beiden zonder veel problemen. In de halve finales werd het een rematch tussen Robin en Rares. Ook hier wist Rares zich geen weg met het aanvalsspel van Robin. Robin won dan ook terug verdiend.

De strijd om de 3e plaats won Rares makkelijk tegen een NG.

In de finale nam Robin het op tegen Jonas (E4). Jonas had een iets standvastiger slagenarsenaal en toonde zich in de meeste rally's dan ook de betere. Robin had dan ook niet veel in de pap te brokken tegen de verdiende eindwinnaar uit Rooigem.

Toch weeral 2 Egmontse podiumplaatsen: Robin 2e en Rares 3e! Proficiat alweer!

 

In de E2-D4 reeks beloofde het voor Bjorn en Niels alvast veel pittiger te worden. 12 deelnemers verdeeld over 2 poules.

Bjorn nam het in zijn poule op tegen een D4, 2 E0'n en 2 E2'n. Hij won bijna al zijn wedstrijden zonder veel moeite. Enkel tegen de D4 speler had hij een belle nodig. Bjorn logisch eerste in zijn poule en door naar de halve finales.

Niels moest tegen een D4, D6, E0 en 2 E2'n spelen. Oa tegen een sterke E2 (waartegen Rares 's morgens nog vlot had gewonnen) en tegen de D4 moest hij het onderspit delven. De andere 3 wedstrijden won hij vrij eenvoudig. Met evenveel gewonnen wedstrijden als een andere speler stootte hij toch nipt niet door (onderling duel had hij verloren) en zo eindigde hij op een mooie 3e plaats in de poule.

Bjorn had het in de halve niet onder de markt tegen de E2 (die eerder Niels had verslagen). Zijn tegenstander deelde meermaals harde rake klappen uit (letterlijk en met de bal op tafel weliswaar). Toch kon Bjorn een belle uit de brand slepen. De belle kon hij nipt niet winnen, maar toch alweer een geslaagd resultaat met een mooie 4e plaats in de reeks! Proficiat!

Het was terug een lange en vermoeiende dag en dat mogen we ook letterlijk nemen: de reeksen in de namiddag moesten met vertraging starten en zo werd het voor de allerlaatsten onder ons 21u vooraleer we thuis waren. In analogie met het 12-uren toernooi van TTC Rooigem kon je dit wellicht de 12-uren van TTC Denderleeuw noemen. Hoedanook was het terug een mooie dag voor de spelers en voor TTC Egmont!