Vlaams Kampioenschap (06/02/2022)

Op  zondag 6 februari gingen de Vlaamse kampioenschappen ABCDE door in sporthal Schiervelde te Roeselare. Bjorn en Niels waren beiden geselecteerd in de reeks Heren E door hun resultaten op de eerder gespeelde provinciale kampioenschappen in dezelfde reeks (Heren E) waar ze beiden de halve finales haalden.

Dat het nu wat moeilijker ging worden was evident: ze speelden nu immers tegen de allerbeste E-spelers van gans Vlaanderen.

Bjorn mocht in zijn poule aantreden tegen 2 E0'n en een E6. Elk van zijn tegenstanders hadden eerder al minstens verschillende D2'n gewonnen (de E6 zelfs al een C4). Logischerwijs kon Bjorn dan ook geen enkele match winnen.

Niels zat in een poule met 2 E0'n en een E4. Ook zijn tegenstanders hadden al meerdere D-spelers overwonnen. Aangezien één van de E0'n niet was komen opdagen, had Niels genoeg aan een felbevochten overwinning tegen de E4-speler, waardoor hij als 2e van zijn poule door ging naar de volgende ronde. Daarin moest hij met 1-3 het onderspit delven tegen een E0 (waartegen Bjorn eerder al tegen had verloren).

Een moeilijke maar leerrijke dag voor de jongens maar oa Cedric Nuytinck en Florian Van Acker  mogen zien spelen was alleszins een zalfje op de wonde.