Vlaamse Kampioenschappen ABCDE (05/02/23)

Bjorn en Niels waren vanwege hun eerdere goede prestaties op het Provinciaal Kampioenschap geselecteerd voor de Vlaamse Kampioenschappen ABCDE in de reeks Heren E. Het beloofde een pittige dag te worden aangezien de allerbesten van elke Vlaamse provincie present waren. Er werd gespeeld in poules van 3 tot 4 spelers. De eerste 2 van elke poule stootten door naar de volgende ronde.

Bjorn nam het in zijn poule op tegen een E0 van TTC Paletje Roeselare en een E2 van TTC Merksplas. Beide matchen won hij vrij comfortabel, waardoor hij eerste werd in zijn poule en zo doorstootte naar de achtste finales.

Niels mocht aantreden tegen een E0 van TTC Hurricane Wemmel en een E2 van TTC Turnhout. Zijn eerste wedstrijd tegen de E0 was al een ferm moeilijke wedstrijd, waarin hij het pas in de belle kon afmaken. Tegen de E2 had hij het iets makkelijker. Ook hij dus door naar de volgende ronde.

Bjorn nam het in zijn achtste finales op tegen de E0 waartegen Niels het in zijn poule zo moeilijk had gehad. Het constante en goede aanvalspel van de jonge Wemmelenaar zorgde ervoor dat Bjorn het spel wat moest ondergaan. Bjorn kon jammer genoeg, ondanks toch wat pittige weerstand in de 3e set, geen vuist meer maken. Het was zeker geen schande om te verliezen tegen zo'n sterke speler, integendeel. Bjorn dus uitgeschakeld, maar als 1 van de 14 beste uit de reeks is hij zowieso zeker van een plaatsje op de Belgische kampioenschappen op 19 maart. 

Niels was vrij in de achtste finales en mocht het in de kwartfinales opnemen tegen een EO van TTC Rijkevorsel. Ondanks setverlies wist hij zijn match vrij vlot te winnen. In de halve finales kwam hij één van de vele getalenteerde jonkies tegen: een E0 van TTC Gierle. Het (aanval)spel van Niels begon toen pas op volle kruissnelheid te draaien en zijn tegenstander kon daartegen weinig inbrengen. Voor Niels was het toernooi dan al meer dan geslaagd want een finaleplaats was al top! Zijn tegenstander in de finale,  een miniem van TTC Hoeselt, had in het toernooi al heel mooie dingen laten zien, dus het zou voor Niels dan ook heel moeilijk worden. Niels won de eerste set nog vrij gemakkelijk, daarna nam zijn tegenspeler het spel over. Ondanks het goede verdedigen en blokken van Niels, kon hij toch moeilijk de hevige aanvalsgolven blijven tegenhouden. Zijn tegenstander kwam dan ook langszij en Niels kon het tij helaas niet meer keren. Hij verloor met 3-1 in een hoogstaande finale. Verdiend verloren tegen een sterkere tegenstander maar ook verdiend een heel mooie 2e plaats in reeks Heren E op de Vlaamse kampioenschappen!

Proficiat voor allebei! Dank nog aan trainer Stijn Spitaels voor de professionele begeleiding en coaching van onze 2 jonge gasten.