Geschiedenis

Hoe het allemaal begon ...

1960

Op zondagvoormiddag gingen 4 vrienden regelmatig een pint drinken.

Ze vonden dat ze een beetje hun tijd verdeden en besloten om iets te beginnen.
Eerst dachten ze aan een pijprokersclub, een kaartersclub, een schaakclub, maar uiteindelijk wouden ze iets actiever doen.
Het eerste idee hiervoor werd TAFELTENNIS, te meer dat dit kon gebeuren in hun cafélokaal Gildenhuis. De tafeltennisclub “De Gilde vrienden” was geboren.
De oprichters van de nieuwe tafeltennisclub zijn : Willekens Jan & De Vleeschouwer Laurent. Tevens werd Jan Willekens voorzitter. Hij was voorzitter van 1960 tot 1968. Het voorzitterschap werd overgenomen door Cordeels Roger Hiernaast zie je de eerste groepsfoto uit het jaar 1961. In die tijd werden ook al tal van activiteiten en uitstappen georganiseerd, ook naar het buitenland. In 1964 werd de naam van de tafeltennisclub veranderd. Voortaan zou de club TTC Egmont Zottegem noemen.

In de loop der jaren is de tafeltennisclub een aantal keer veranderd van locatie: 
Vanaf 1963 tot 1970 was de thuisbasis in het Hof Van Vlaanderen te Zottegem. In het seizoen 1970 - 1971 verhuisden onze tafeltennisclub naar het Parochiehuis te Bevegem.

1980

Het Parochiehuis bleef tot 1980 de thuisbasis. Er werd meer en meer competitie gespeeld en dit in verschillende provinciale reeksen. TTC Egmont kwam daar meestal goed voor de dag door onder andere een zeer sterke spelende Michel Galle. Hiernaast zien we een mooie cartoon uit die tijd.
In 1977 vond een voorzitterswissel plaats: Cordeels Roger wordt opgevolgd door mede oprichter De Vleeschouwer Laurent. 

In 1980 verhuisde de club naar het nieuwe sportcomplex "De Bevegemse Vijvers" in Bevegem. Deze werd feestelijk geopend door de burgemeester van Stad Zottegem zoals je hiernaast kan zien op de foto. In deze zaal spelen we tot op vandaag nog steeds.
In 1981 gaf Laurent De Vleeschouwer het voorzitterschap door aan  Paul Van De Walle. Paul Van De Walle gaf zijn voorzitterschap door De Waele Alain in 1986. In de jaren toen Alain voorzitter was werden voor het eerst interscholentoernooien georganiseerd. Dit zorgde ervoor dat vele jonge, nieuwe leden zich aansloten bij TTC Egmont. Alain De Waele werd opgevolgd als voorzitter door De Smet Paul in 1992. 
Na 2 jaar voorzitterschap gaf Paul het voorzitterschap door aan Marijns Geert.

2000

Geert Marijns gaf zijn voorzitterschap door aan Kurt De Smaele. Onder het voorzitterschap van Kurt De Smaele werd voor het eerst een jeugdploeg opgericht.
In die periode werd er ook gestart met de eerste geleide trainingen voor de jeugd en dit onder leiding van Lucas De Clippeleer.
In 2010 bestond onze club 50 jaar en dit werd feestelijk gevierd op 24 april 2010 met een ontvangst op het Stadhuis en een feestdiner in zaal De Linde te Erwetegem. In het kader van de viering werd ook een 'Cuvée TTC Egmont' gebrouwen . Als aandenken aan ons 50 jarig bestaan kregen de leden 2 flesjes Cuvée, een handdoek en een aluminium beschermingstas voor bat en balletjes.

 

Kurt De Smaele zou meer dan 13 jaar voorzitter zijn.  In die periode was Lucas De Clippeleeer ook 2 jaar  mede-voorzitter. Kurt De Smaele werd opgevolgd door Kristof Nelis. Hij zorgde ervoor dat het werk van van Kurt werd verder gezet: inzetten op het aantrekken van nieuwe jeugd en het groepsgevoel tussen de leden versterken. Het organiseren van clubkampioenschappen, eetfestijnen, blijft een jaarlijkse traditie. Tijdens de periode waar Kristof voorzitter was, begon De Lie Wouter aan zijn trainersopleiding. Hij zorgde ervoor dat een nieuwe jeugdwerking op poten werd gezet. In samenwerking met Glenn Pieters zorgden ze voor een nieuwe frisse wind in de club. Waar voorheen maar 1 jeugdploeg was, groeide de club verder uit. In 2018 waren er nog nooit zoveel jeugdspelers in onze club ingeschreven. Meer dan 1/3 van de leden was onder de 21 jaar. 
In 2019 stopte Kristof Nelis als voorzitter van TTC Egmont en werd opgevolgd door Glenn Pieters. Begin 2023 besliste Glenn Pieters om het voorzitterschap niet langer uit te voeren en om dan ook TTC Egmont te verlaten. Het voorzitterschap werd opnieuw opgenomen door Kristof Nelis in het seizoen 2023-2024.