Ronde 1 (27-10-2023)

A new star is bron: Marc Monsaert!

 

Op vrijdag 27 oktober vond de eerste ronde van ons clubkampioenschap plaats. Zoals altijd bekampen alle aanwezigen elkaar via lottrekking en wordt hierbij rekening gehouden met het verschil in klassement door te spelen met een voorgift.  

 

Wegens een paar jammerlijke blessures binnen de TTC Egmont gemeenschap haalden we deze editie niet de vooropgestelde 20 deelnemers, maar hadden we met 17 aanwezigen toch een zeer geslaagde avond! De trekking van de poules werd deze keer voltrokken door de Jellekes, zijnde Jelle Meersschaut en Jelle Bradt. Zij zorgden voor een zeer interessante Poule A met 5 spelers waarin Alain, André en François het mochten opnemen tegen Luc en Kristof. In poule B was Rares favoriet en de strijd voor de tweede plaats lag open tussen Michel Galle, Eline en Kobe. Poule C  was een kolfje naar de hand van the star of the evening Marc Monsaert die het mocht opnemen tegen Andy, Dennis en Kris De Cooman. En in poule D hadden de Jellekes opnieuw voor elkaar gekozen en vertoefden ze in het goede gezelschap van Lucas en Kris De Paepe. 

 

Na heel wat spannende matchen stootten de volgende spelers door naar de laatste 8: Luc en Kristof, Michel en Rares, Marc Monsaert en Andy en de Jellekes. 

 

In de kwartfinales pakte Rares de scalp van Luc Claeys. STERK! Jelle Meersschaut won van Andy, Kristof van Michel en ene MARC MONSAERT plaatste zich voor de allereerste keer (als NG by the way!) voor de laatste 4 van een clubkampioenschap door Jelle Bradt te verslaan. Hallokes! 

 

De volgende horde voor Marc, in de halve finale, was Kristof. Maar liefst 8 klassementen scheidden beide spelers maar daar was aan tafel niet veel van te merken! Marc zette Kristof regelmatig vast met stevig defensief spel en gat af en toe een goedgeplaatste offensieve prik die niet meer terugkwam! De Marc ging er zelfs zo sterk voor dat er set 3  een vijsje uit z'n bril sprong waardoor hij met z'n reservebril de match moest uitspelen. Lag het aan de nieuwe bril ... of aan het feit dat Marc reeds verschillende matchen op topniveau aan het spelen was... nobody knows ... maar na de wissel miste hij net iets te veel ballen waardoor Kristof toch het laken naar zich toe kon trekken. 

 

In de andere halve finale was het the battle of the youth met een clash tussen Jelle Meersschaut en opkomend talent Rares Constantin. Hier was er maar een verschil van 2 klassementen tussen de 2 spelers waardoor rares een kleine voorsprong van 1-0 in elke set kreeg. Jelle pakte het aan als vanouds ... gecontroleerd spelen en prikken als ie de kans krijgt. Rares van zijn kant pakte ook uit met z'n eigen stijl: aanvallen vanuit alle hoeken ... forehand ... backhand ... it does not matter! Die tactiek pakte goed uit in de eerste sets, maar ... de kunst van een dergelijke speelstijl ligt em in de consistentie ... en als je als aanvaller plots meer mist dan scoort, dan kan het heel snel de andere kant op gaan. Iets waar Jelle in dit geval op had zitten rekenen. Jelle mocht dan ook aantreden in de finale na een 3-1 overwinning tegen Rares. 

 

Marc zag in z'n kleine finale en het gevecht om de derde plaats zijn kans om geschiedenis te schrijven! Een NG in de top 3 ... dat hebben er hem amper spelers voorgedaan! Met die gedachte liep hij 1-0 uit in sets ... gevolgd door een spannende tweede set ... en zowaar een voorsprong van 2-0. Rares bleef maar tegen dezelfde muur botsen en besefte plots dat hij het anders moest aanpakken. Hij deed daarom een Jelleke en een Kristofke ... de zotte dingen dus achterwege laten en enkel aanvallen op de goede ballen. Good choice want Rares slaagde erin om de achterstand helemaal om te bouwen en toch nog de derde plaats van Marc af te pakken. Proficiat Rares!

 

Maar laat ons eerlijk zijn ... een 4e plaats als NG op een clubkampioenschap ... dat verdient de titel van "a new star is born" beste Marc! Congratulations! 🙂

 

In de finale was het een onderonsje tussen de twee hoogste klassementen van de avond waarbij Jelle elke set met een kleine voorsprong van 1 puntje tegen Kristof mocht starten. Deze wedstrijd was er eentje met ups en downs want een grote voorsprong smolt soms weg als sneeuw voor de zon of verscheen uit het niets na een paar missers van de tegenstander. Toch werd er van tijd tot tijd echt kwaliteit aan tafel getoond! Jelle probeerde dan ook tactisch de bovenhand te halen met goed geplaatste services en dan met een offensieve return uit te pakken. Dat lukte ... bijna ... maar het was toch Kristof die met 1-3 en sets met amper 2 punten verschil de overwinning veilig stelde. 

 

Bedankt aan alle deelnemers om er bij te zijn!

 

Wij kijken er al naar uit om jullie op de volgende ronde van ons clubkampioenschap te zien. Dit zal plaatsvinden op vrijdagavond 15 december en is het dubbelkampioenschap waarbij via lottrekking je dubbelpartner bepaald zal worden. 

 

Tot dan!