Provinciale kampioenschappen Klassementsreeksen OVL (07/01/23)

Het nieuwe jaar was pas begonnen en we mochten er al weer invliegen op de Provinciale Kampioenschappen in De Kluize te Oosterzele. Belangrijke aangelegenheden want hier konden tickets bemachtigd worden voor de Vlaamse en de Belgische kampioenschappen!

Op zaterdag werden de klassementsreeksen gespeeld.

Daarin begonnen Bjorn en Niels aan de reeks Dubbel bij de E-spelers. Niet veel deelnemers, maar wel met rechtstreekse uitschakeling. Als 'reekshoofd' hadden ze hun eerste wedstrijd vrij (en kwamen ze zo automatisch in de halve finales), maar dat bleek achteraf echter een vergiftigd geschenk te zijn: koud gepakt en zonder pardon direct (en verdiend) de boot in. De match om het 'brons' werd evenwel wel vlot gewonnen: na de eerste ontgoocheling dus toch nog een mooie troostprijs!

Ook Wouter en Jelle M. waagden zich samen in het Dubbel bij de D-spelers. Tegen een D0-D2 duo uit Ronse schoten ze alvast goed uit de startblokken en gingen ze vlot door naar de halve finales. Daarin namen ze het op tegen een D2-D6 duo uit Rooigem. De match was uitermate spannend en na een achterstand in de belle hadden ze maar liefst 4 matchballen die ze jammer genoeg niet konden verzilveren. Geen finaleplaats dus, maar ze wonnen wel de strijd om de 3e plaats tegen het D0-D4 duo uit Hof Ter Burst. Mooie en uitermate verdiende bronzen medaille! Proficiat!

In de enkel-reeksen allemaal kleine poules en een systeem waarin enkel de 1e van elke poule doorging naar de volgende ronde, maakte het van in het begin al een stresserend gedoe: 1 misstap en het kon al voorbij zijn. 

In de Heren Enkel D-reeks had Jelle M. het alleszins niet onder de markt. Tegen Semeon (D0 Rooigem) verloor hij zijn 1e match, al kon hij wel verdiend een set pakken. Tegen een sterke D2 uit Olsene had hij helemaal geen verhaal, maar zijn laatste poulewedstrijd kon hij wel in schoonheid afsluiten met een mooie en verdiende overwinning tegen een D4 uit Ronse.

In de Heren Enkel E-reeks waren Robin, Jelle B., Bjorn en Niels van de partij. 

Robin won dan wel makkelijk een NG, tegen een sterke E4 uit Sint-Niklase moest hij zich wel gewonnen geven. Ook zijn laatste match tegen een Rooigemse E0 kon hij niet winnen, al was het in een belle en maakte hij het zijn tegenstander bij momenten wel het vuur aan de schenen.

Jelle B.  kon ook 1 wedstrijd naar zich toetrekken (tegen een E6 uit Ronse).  Tegen een Merelbeekse E6 verloor hij nipt in de belle en ook tegen een E0 van Nova moest hij zijn meerdere erkennen. Hoogtepunten waren wel een straffe comeback van 10-5 setachterstand (naar setwinst) en een prachtig 'around-the-net' shot! Dat zijn alleszins momenten om te onthouden!

Niels speelde als enige in een poule van 5. Daarin had hij (tegen 2 E4'n en 2 NG's) weinig tegenstand en hij dus vlot naar de volgende ronde.

Bjorn zat daarentegen wel in een zware poule. Na betrekkelijke vlotte winst tegen een E4 en een NG, moest hij het immers opnemen tegen talent Lars van Nova (E4) die hem eerder dit seizoen in de competitie had verschalkt. Beide spelers gaven elkaar geen duimbreed toe. Bjorn moest, ondanks een voorsprong van 2-1 en een matchbal in de 4e set, wel een belle toestaan. Daarin hield hij het hoofd koel en haalde hij de overwinning binnen! Ook Bjorn dus naar de volgende ronde.

Beide Braetjes waren daaropvolgend 1 ronde vrij om daarna de kwartfinales te spelen. Niels had het daarin niet onder de markt tegen een sterke Melvin uit Rooigem (E6 - vroeger nog D-speler geweest). Toch hield hij controle over de wedstrijd en trok hij zichzelf over de streep! Bjorn overkwam in een sterke kwartfinale Jonas (E0 Gemo).
In de halve finales moest Niels goed bij de les zijn tegen de anti-top rubbers van Zjef uit Stekene (E0). Na de eerste set kansloos te hebben verloren, kreeg hij grip op het spel van zijn tegenstander en mits een stuk meer trage topspinballen kon hij de wedstrijd (en de overwinning) naar zich toe trekken. Bjorn speelde in zijn halve finale tegen een Rooigemnaar (E0) en had een stuk minder moeite: redelijk makkelijke overwinning en ook hij naar de finale tegen... opnieuw zijn geliefde broer. 
Bjorn schoot daarin het best uit de startblokken en kwam verdiend 1-0 voor. Niels nam daarna, zonder echt sprankelend tafeltennis te spelen, geleidelijk de wedstrijd over. De 'unforced errors' bleken Bjorn uiteindelijk te veel en zo won Niels eens te meer een finale tegen zijn broer. Niels mag zich dan ook Provinciaal Kampioen noemen bij de Heren E - en Bjorn de verdiende runner-up! Proficiat!

Op deze eerste dag van de provinciale kampioenschappen vielen we al met onze club in de prijzen:
2 x brons (dubbel heren D (Wouter en Jelle M.) en dubbel heren E (Bjorn en Niels), 1 x zilver (Bjorn) en 1 x goud - en dus PROVINCIAAL KAMPIOEN!!! (Niels) bij de heren enkel E;

Proficiat iedereen met hun prestaties en inzet!