Provinciale Kampioenschappen OVL Leeftijdsreeksen (08/01/23)

Op zondag gingen de Provinciale Kampioenschappen verder met de leeftijdsreeksen. Een aantal Egmontenaars namen de uitdaging aan!

In de reeks van de juniors-enkel deden Robin, Rares en Jelle B. mee. De tegenstand was niet min want oa D0, D2, en C-klassementspelers deden mee.
Robin nam het oa op tegen 2 D0's waartegen hij niet veel kon inbrengen. Zijn laatste wedstrijd was tegen een E4 uit Deinze die hij wel winnend kon afsluiten. Jammer genoeg niet voldoende om door te stoten naar de volgende ronde.
Ook Rares had het niet onder de markt tegen een C4 en een D2: beide wedstrijden verloor hij redelijk kansloos. Maar tegen een E6 uit Merelbeke eindigde hij in de poule toch met een positieve noot.
Jelle B. had oa een C0 en een D4 op zijn bord gekregen. Hij kon weinig inbrengen tegen de C0, maar tegen de D4-speler uit Rooigem speelde hij wel de pannen van het dak. Met positief en aanvallend tafeltennis pakte hij zijn mooiste overwinning ooit. Heel sterk! Ook de overige wedstrijden tegen 2 NG's won hij. Zo eindigde hij 2e in zijn poule en mocht hij in de kwartfinales tegen een D0 uit Olsene spelen, waartegen hij echter wel het onderspit moest delven. Toch een mooie prestatie in deze toch wel zware reeks!

Bjorn en Niels traden aan in de reeks van de kadetten-enkel. Ook hier hadden ze, net als de dag ervoor, veel kans om ver te geraken. Beiden hadden weinig moeite met de tegenstanders uit hun poule en ze gingen dan ook door naar de volgende ronde. Bjorn had die ronde vrij ; Niels ontdeed zich in de kwartfinales van een E6 uit Merelbeke, al was het verre van makkelijke overwinning.
In de halve finales opnieuw een broederstrijd en ook hier moest Bjorn opnieuw de duimen leggen tegen zijn broer. Niet plezant om deze gevoelige confrontatie opnieuw te moeten verliezen maar er zullen nog kansen komen op revanche! Bjorn werd zo gedeeld 3e bij de kadetten.
Niels mocht het in de finale opnemen tegen Semeon (D0 Rooigem). Hij had nog nooit gewonnen tegen hem, maar elke wedstrijd moet natuurlijk gespeeld worden. De eerste set pakte Niels verdiend ; de volgende sets waren ook nipt, maar kwam hij telkens net iets te kort (in de 4e set werd het zo 13-15). Toch goed en op een positieve manier gespeeld! Een mooie 2e plaats was dan ook zijn beloning.

Rares en Jelle B. speelden ook samen dubbel bij de juniors. Tegen 2 sterke E6'n uit Merelbeke konden ze echter niet winnen en zo was het ook meteen over en uit (in het dubbelspel werd er immers met rechtstreekse uitschakeling gespeeld).

Kristof en Benedikt waagden zich ook aan het dubbel, maar dan bij de veteranen 40+. Het tweetal had geen enkele verwachting maar toch konden ze hun eerste wedstrijd knap winnen van een Merelbeeks duo (C4/C6). En toen mochten ze de halve finales spelen tegen 2 B4'n (eveneens uit Merelbeke). Niemand die een stuiver gaf voor hun kansen natuurlijk en ze verloren inderdaad wel hun match, al was het niet zonder slag of stoot. Ze konden zelfs knap (en verdiend) een set winnen. Uiteindelijk werden ze gedeeld 3e. Knap gedaan!

Wouter en Lien namen deel aan het dubbel gemengd D. Jammer genoeg moesten ze 2 uur wachten (door vertragingen andere reeksen) om aan hun eerste wedstrijd te kunnen beginnen. Tegen een duo uit Sint-Niklase (D2/D2) kwamen ze eerst nog op voorsprong, maar na de eerste set begon het te keren en moesten ze meer en meer het spel ondergaan. Uiteindelijk werd het een 3-1 verlies en was het voor hen al 'over en out'.

Kristof nam ook nog deel aan de veteranen 40+ enkel. Tegen een B4 en een B6 speler was het vanzelfsprekend een enorm moeilijke opdracht. Beide wedstrijden verloor hij dan ook, al deed hij het tegen vooral B6-speler Tim Wauters erg goed. Hij eindigde zijn poule met een overwinning tegen een D6-speler.

Ook deze dag pakte TTC Egmont terug prijzen met een bronzen medaillle bij het dubbel veteranen 40+ (Kristof en Benedikt), een zilveren medaille (Niels) en een bronzen medaille (Bjorn) bij de kadetten enkel.

Proficiat iedereen voor hun prestaties en inzet!