Speeldata en reglement

Speeldata kampioenschappen

Ronde 1 Clubkampioenschap: 8 oktober 2021 om 20h

Ronde 2 Clubkampioenschap: 17 december 2021 om 20h

Keizerschap: 6mei 2022 om 20h

Koningschap: 4 maart 2022 om 20h

Jeugdkampioenschap 30 april om 14h

Reglement en uitleg

Vier keer per jaar organiseert onze club een clubkampioenschap. Op deze avonden zijn alle leden van TTC Egmont welkom om elkaar te bekampen in een interne competitie. Tussen de matchen door kan er genoten worden van verschillende hapjes en versnaperingen.

Vaak twijfelen nieuwe spelers om aan deze avonden deel te nemen omdat ze denken dat ze wegens het niveauverschil met de andere spelers niets op deze kampioenschappen te zoeken hebben... maar niets is minder waar!

Op een clubkampioenschap worden alle matchen namelijk met een handicap/voorgift gespeeld (klik hier voor spelregels en voorgifttabel). De lagere klassementen krijgen naargelang het verschil in klassement X aantal punten voorsprong. Om ook de betere speler een kans op de overwinning te geven wordt deze handicap/voorgift bij de set geteld.

Op het einde van de avond krijgen we zo een totale rangschikking van alle spelers. Alle deelnemende spelers krijgen dan volgens deze rangschikking punten: 40 punten voor de eerste plaats, 38 voor de tweede plaats, 36 voor de derde, 35, 34, 33, 32...

Op het einde van het seizoen zijn er bekers of prijzen voorzien voor de speler met de meeste punten (= de Clubkampioen), de tweede en de derde plaats, maar ook voor de beste niet geklasseerde speler, de beste E speler en de beste jeugdspeler. Dit maakt het ook voor de lagere klassementen interessant om te trachten zo hoog mogelijk te eindigen op een speelavond en zo veel mogelijk punten te verzamelen voor het algemene eindklassement. Iedereen maakt dus kans op de prijzen op het einde van het seizoen.

Kan u 1 ronde niet deelnemen? Niet getreurd... van de 3 clubkampioenschapsronden tellen enkel uw beste 2 rondes mee. Uw slechtste resultaat valt dus weg.

De derde en laatste ronde van het clubkampioenschap wordt tevens het “Keizerschap” genoemd. Dit omdat de resultaten van deze avond ook apart bekroond worden. De speler die deze avond wint krijgt de titel van “Keizer” en mag eveneens een beker of prijs in ontvangst nemen op ons jaarlijkse clubfeest.

Het dubbelkampioenschap (= het Koningschap) is een gezellige avond waarbij alle aanwezigen in 1 pot worden gedropt. Een onschuldige hand stelt vervolgens de dubbelkoppels uit deze pot samen waarna de koppels in verschillende poules worden ondergebracht. Net zoals bij de clubkampioenschapsronden wordt er gespeeld met voorgift/handicap en gaan de eerste 2 winnende koppels van elke poule door naar de volgende ronde. Elke set wordt tot 11 winnende punten gespeeld. De spelers van het koppel die op het einde van de avond de finale winnen krijgen de titel van “Koning” en mogen hun beker of prijs in ontvangst nemen op ons jaarlijkse clubfeest.

 

Voor meer informatie betreffend het clubkampioenschap, keizerschap of koningschap gelieve contact op te nemen met kristof@ttcegmont.be